Even een thuis workout tussen het werken of studeren door? Daar hoef je je boeken niet voor aan de kant te leggen, die kun je er juist goed bij gebruiken! Kies zelf hoe dik het boek is dat je wilt gebruiken. Hoe groter het boek hoe zwaarden en daarmee zal de workout ook zwaarder worden. Deze krachttraining is gemakkelijk thuis uit te voeren en voor ieder niveau te doen. Dus zet een lekker workout muziekje op en pak dat verstofte boek erbij. Zweten maar!

Wall sit

Leun met een rechte rug tegen de muur alsof je op een stoel zit. Leg je boek op je knieën om het zwaarder te maken of lees nog een paar pagina’s en check hoe lang je het vol kan houden. Zo makkelijk kan een thuis workout zijn!

Dynamische plank

Planken is een superoefening want het pakt al je core aan. Doe een hoge plank en leg je boek onder je rechterhand. Schuif het boek naar links, zet je rechterhand terug in positie en zet je linkerhand er op. Herhaal de oefening de andere kant op. Doe de oefening niet te snel, het gaat er om dat je in een goede plankpositie blijft waarin je al je core aangespannen houdt en je in evenwicht blijft.

Literaire lunges

Pak twee boeken die ongeveer evenveel wegen en gebruik ze als gewichten bij je lunges voor ultrastrakke benen. Houdt je balans en blijf met je bovenlichaam rechtop. Killing it!

Sit up

Houd bij deze buikspieroefening het boek tegen je borst om de sit ups iets zwaarder te maken dan normaal. Alles voor die platte buik!

 

Zelfs de boekenwurmen onder ons kunnen nu niet meer onder een workout uit. Laat je de boeken toch liever links liggen? Check hier onze 5 favoriete 10 minuten trainingen  of wissel eens af met deze yoga oefeningen voor een platte buik.