Omdat we allemaal al weer een tijdje thuis moeten sporten, hebben we soms geen inspiratie meer voor een leuke workout. Het kan best saai worden om keer op keer de zelfde oefening uit te voeren, of om het zelfde rondje te rennen. Heb je ook geen inspiratie meer of heb je het nodig om jezelf te motiveren?  Probeer dan eens een van deze 10 leuke workouts die je thuis uit kan voeren! Je hebt er geen ingewikkelde materialen of attributen voor nodig, dus het is voor iedereen toegankelijk.

1. Touwtje springen

Touwtje springen is al lang niet meer een spelletje voor kinderen. Het is een super effectieve workout! Het is goed voor je conditie, je traint je (been)spieren en het is ook goed voor je balans en coördinatie. Tijd om een springtouw in huis te halen dus!

2. 10 minute workouts op youtube

Youtube staat vol met workouts van 10 minuten, die je makkelijk thuis uit kunt voeren. Je kan ze zo zwaar maken als je wil en je eventueel focussen op een bepaald onderdeel. De ene workout is gericht op je spieren en de andere richt zich op vetverbranding. Bekijk hier de 5 beste 10 minute workouts op youtube voor inspiratie!

3. Planken

Er is bijna geen snellere en effectievere workout dan planken. Deze oefening is fantastisch voor je core, dus als je je daar op wilt focussen is dit ideaal. Het lijkt simpel en je hebt er geen attributen bij nodig, maar dat betekent nog niet dat het makkelijk is! Het zal je zeker even wat moeite kosten maar dat is natuurlijk precies de bedoeling!

4. Yoga

Bij Freshhh.nl zijn we dol op yoga, dat mag duidelijk zijn. Naast een yoga mat en wat comfortabele kleding heb je hier weinig voor nodig. Met yoga train je bijna alles: je spieren, flexibiliteit, balans en je komt ook nog eens aan mediteren toe.

Lees hier: 5 eenvoudige yoga oefeningen voor thuis

5. Pilates

Net zoals bij yoga, heb je voor pilates ook weinig nodig. Pilates heeft soms wat weg van yoga, maar het is tegelijk ook weer heel anders. Je raakt er ontspannen van, maar werkt je zelf tegelijk ook in het zweet. Lees hier wat pilates precies is en waar het vandaan komt.Wil je het zelf eens uitproberen? Probeer eens een van deze 4 pilates oefeningen voor beginners. 

6. Ga een potje dansen!

Dansen is namelijk super goed voor je gezondheid. Normaal gesproken dansen we voor ons plezier op een feestje of in een club, waarom doen we dit niet vaker en gebruiken we het om in shape te komen? Dus zet een lekker muziekje op en ga eens even uit je plaat! Leuk om eens in je eentje te doen, maar ook heel gezellig met iemand er bij!