Nu het zonnetje steeds vaker begint te schijnen kunnen we het hardlopen op de loopband, weer inwisselen voor het park, de stad of een natuurgebied. Wil je echt even gek doen, bezoek dan een van onderstaande plekken. Gegarandeerd dat dit je energie naar een hoger level tilt. Erg belangrijk tijdens elke run, zijn schoenen die je voeten de juiste ondersteuning bieden. Kies voor hardloopschoenen die jou het ultieme gevoel van vrijheid geven. Hiermee bedoelen we dat ze niet als een blok aan je voeten moeten hangen, maar juist licht van gewicht zijn en perfect aansluiten op de pasvorm van je voet. Ben je een beginnende hardloper? Lees dan ook vooral deze tips!

 

1. Tapajós National Forrest, Amazone Regenwoud, Brazilië

Het bos is vernoemd naar de Tapajós rivier, een van de zijrivieren van de Amazone. Jaarlijks wordt hier een Jungle Marathon georganiseerd. Deze route is echter niet voor de doorsnee hardloper weggelegd.. De zandige paden, moerassige gebieden en het toezicht van jaguars, slingerapen en reuze miereneters, maken het tot een avontuurlijke run!

2. Cabrillo Highway, Californië, US

Deze route is zelfs voor de serieuze hardloper een serieuze test. Je uithoudingsvermogen wordt op de proef gesteld, door het heuvelachtige gebied en de harde wind. Maar, het is het allemaal waard! Je wordt namelijk beloond met een ongekend uitzicht over de oceaan aan het einde van je trip! Dit geeft je mega veel energie om de run te volbrengen.

3. Col Des Montets, Chamonix, Frankrijk

Geschikt voor zowel de beginnende, als de ervaren hardloper. Dit gebied bevat een vlakkere, dus een snellere, route en een steile route. Beide kunnen naar wens afgewisseld worden. Voor de hardcore-runners onder ons is daar de Ultra-Train du Mont-Blanc. De 170-kilometer-lange run vindt elk jaar in augustus plaats. In de maanden vooraf kun je het gebied perfect verkennen.

4. Strandja Fjord Trail, Stranda, Noorwegen

Terwijl het in de winter een van de beste skigebieden is, is het in de lente juist hét hardloopgebied. Je ontdekt de groene piste, afgewisseld met steile rotshellingen, tijdens de klim van duizend meter. Ook deze klim is het dubbel en dwars waard, want je wordt beloond met uitzicht over de diepe, kristalheldere wateren van de Roalden.

5. Badlands National Park, South Dakota, US

Het lijkt wel of je in een film terecht bent gekomen tijdens deze run. Een totaal andere wereld neemt jouw werkelijk over. De grillige toppen, steile afgronden en heuvels; waar je ook kijkt. Wij denken dat de naam ‘Badlands’ zeer toepasselijk is voor dit gebied.. De weersomstandigheden maken dit tot nóg een uitdagender terrein. In de zomer is het vochtig en in de winter liggen de temperaturen tot ver onder het vriespunt. De meest bekende route ‘de Castle Trail’ is zestien kilometer lang, waardoor het begaanbaar is voor de gemiddelde hardloper.

Naast een goede conditie en een fitter gevoel, is hardlopen ook dé remedie tegen stress en andere psychologische klachten. De plek waar je hardloopt is allesbepalend. Wanneer je het doet op een plek waar je zintuigen geprikkeld worden, zul je merken dat je meer energie krijgt en dus harder kunt lopen. Ook muziek helpt je energielevel verhogen. Wij schreven hier al eens over en gaven je de effecten van muziek op je lichaam.