Zou je niet ook soms willen dat je iets kan doet dat goed is voor je lichaam, zonder dat je je zelf ervoor hoeft uit te putten? Weinig dingen zijn namelijk beter voor ons lichaam dan een sport sessie. Het stimuleert onze bloedcirculatie, het laat endorfine vrij, het brengt ons in shape en houdt ons fit. Toch zijn er dingen die we kunnen doen om het zelfde effect te krijgen, zonder dat we ons daarvoor in het zweet hoeven te werken. Deze 5 activiteiten hebben de zelfde voordelen als een workout!


Een warm bad

Naast zorgen voor ontspanning, zijn er meer dingen die een warm bad voor ons doet. Het warmt ons lichaam namelijk op en uit dit onderzoek blijkt dat dit het zelfde effect heeft als wanneer je sport. We verbranden dus calorieën, endorfines komen vrij en onze bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Er komt meer zuurstof naar de rest van ons lichaam en het breng zelfs ons metabolisme op gang.

Ontspannen in de sauna

Net als het verwarmen in een warm bad heeft een sauna ook de zelfde voordelen als een workout.  We verbranden in de sauna calorieën, zweten veel en laten daardoor afvalstoffen los. Daarnaast heeft een regelmatig bezoek op de sauna veel voordelen voor ons hart en bloedvaten.

Een koude douche

Vooral na je bezoek aan de sauna of een warm bad, is een koude douche het beste wat je kunt doen. Je geeft je lymfesysteem een boost, daarnaast remt het ontstekingen in je lichaam en ontspant het overbelaste spieren. Daarnaast komen er een hoop endorfines vrij! Een kort moment onder een koude douche is al goed voor je, maar als je er 60-90 seconden onder staat doet het echt wonderen.

koude douche

Slapen

Dat slapen belangrijk voor onze gezondheid is, weten we natuurlijk al wel. Maar toch moet het nog benadrukt worden. Want niet iedereen komt aan genoeg slaap. En als je denkt dat acht of negen uur slaap per nacht lui is, zit je er helemaal naast. Het krijgen van voldoende nachtrust zorgt er juist voor dat we al het harde werk dat we in ons lijf stoppen optimaal effect heeft. Het helpt ons dus ook met calorieën verbranden en afvallen. Wanneer we goed uitgerust zijn, hebben we een beter humeur, meer zin om te sporten en minder zin om ongezond te snacken!

Diafragmatische (buik) ademhaling

Diafragmatische ademhaling helpt ons bij het verlagen van bloeddruk, het brengt meer zuurstof bij ons bloed en het stimuleert onze prestaties. Ook vermindert het onze stress enorm en dat is echt overal goed voor!