Houd je van sporten, maar is een potje tennis of een baantje zwemmen voor jou niet spannend genoeg? Ben je wel in voor een flinke dosis adrenaline? Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Er zijn namelijk een hoop adrenaline junkies in de wereld, die samen de meest extreme sporten doen. Veel mensen moeten er niet aan denken, maar toch is er ook een groepje mensen op de wereld die niets liever doet. Wij zetten de 10 meest extreme sporten voor jullie op een rijtje!


1. IJsklimmen

Naar boven klimmen op een bevroren waterval met het constante gevaar van vallende ijsblokken en lawines. Wij moeten er niet aan denken, maar voor iedereen die de kou durft te trotseren kan dit zomaar iets zijn.

2. Volcano boarding

Wij denken bij een vulkaan vooral aan een dramatische vulkaanuitbarsting, maar sommigen hebben hier blijkbaar een hele andere gedachte bij. Er zijn namelijk mensen op het idee gekomen om een vulkaan op te klimmen en er van naar beneden te glijden. Adrenaline verzekerd!

3. Big wave surfing

Over het algemeen klinkt surfen als een vrij relaxte sport. Je paddelt een beetje in het water, krijgt ondertussen een lekker kleurtje en af en toe laat je je mee stromen door de golven. Surfen is natuurlijk veel meer dan dat, maar deze vorm van surfen op extreem hoge golven is een totaal ander leven. Wij beginnen liever rustig paddelend met golven minstens 4 keer zo klein!

4. Wing walking

Wij snappen ook niet helemaal waarom, maar mensen genieten er blijkbaar van om uit een (vliegend) vliegtuig te klimmen en er op te gaan staan. Als klap op de vuurpijl maakt het vliegtuig dan ook nog even een looping. Wij slaan deze activiteit voorlopig nog even over!

5. High lining

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ryan Sheridan (@ryansheridan)

Als je dacht dat je de gekste waaghalzen al had gezien, blijkt er altijd wel iemand ergens te zijn die er nog een schepje bovenop doet. Zo is het een sport om een dun touwtje te spannen tussen twee bergen, vaak op minstens 300 meter hoogte. Vervolgens lopen ze van de ene berg naar de andere. Vaak dragen ze een harnas waarmee ze vast zitten, maar de kracht die je nodig hebt om je zelf weer op het touw te krijgen is bovennatuurlijk. Dan zitten er ook nog fanatiekelingen tussen die helemaal geen harnas dragen. Als zij een misstap maken is het dus wΓ©l meteen afgelopen.

Ben jij niet zo van de gevaarlijke sporten? Gelukkig zijn er genoeg andere leuke sporten die je kunt doen. Wil jij graagΒ  veel calorieΓ«n verbranden en afvallen, dan kun je het beste een van deze sporten doen!