Misschien wil je er graag goed uit zien in je badkleding komende zomer, of wil je gewoon je fitness doelen behalen. Een sixpack is iets dat voor velen een doel is. Als je op instagram kijkt lijkt het ook of iedereen er een heeft. Maar hoe kom je dan aan zo’n mooie blokjesbuik? En kan iedereen er een krijgen? Wij hebben het voor je uitgezocht. Lees hieronder wat jij er aan kan doen om er komende zomer de show te stelen (wel alvast een spoiler, het is hard werken)!

1.Verlies vet door meer cardio

Cardio is elke vorm van beweging waar je hartslag van om hoog gaat. Als je regelmatig veel beweegt, zal je sneller vet verbranden. Zo kom je dus ook eerder aan mooie buikspieren. Dit onderzoek toont aan dat hoe meer je aan cardio doet, hoe meer buikvet je verbrandt. Aan de slag dus!

Probeer eens deze cardio oefeningen!

2.Train je buikspieren

Als je eenmaal minder vet op je buik hebt, zullen de spieren vanzelf tevoorschijn komen. Maar als je een beetje een indrukwekkender resultaat wilt, zul je deze spieren extra moeten trainen. Vooral de rectus abdominis, de spier die over de lengte van je buik loopt, zul je goed moeten trainen. Naast dat deze spier zorgt voor het uiterlijk van een sixpack, is hij ook belangrijk voor je ademhaling en gebruik je hem als je hoest en buigt.

Bekijk deze workout voor sterken spieren en een strakke buik.

3.Verhoog je proteine inname

Door meer proteines tot je te nemen zal je sneller gewicht verliezen, vet verbranden en je spieren zullen harder groeien. Het zorgt er namelijk voor dat je sneller vol zit en de rest van de dag minder honger hebt. Vooral als je na je workout een proteineshake of maaltijd neemt, zal dit je spieren sterker maken. Je kan proteine natuurlijk drinken in shakes maar denk ook aan ander proteïnerijk voedsel zoals eieren, groentes, vis en zuivel.

4.Hydrateer je zelf

medicalnewstoday.com

Water is cruciaal voor eigenlijk elk aspect van onze gezondheid. Bij jouw weg naar het krijgen van een sixpack is het dus ook super belangrijk om veel water te drinken. Het versnelt namelijk je metabolisme en je het verbandt je buikvet. Zodat jij dus sneller mooie buikspieren zal krijgen!

5. Stop met het eten van bewerkt voedsel

Bewerkt voedsel zoals koekjes, snoep, chips en crackers zit vol met calorieën, koolhydraten en vet. Daarnaast bevat het over het algemeen weinig belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Door dit slechte voedsel uit je dieet te laten en het in te ruilen voor onbewerkt voedsel zal je een stuk sneller gewicht verliezen en buikvet kwijtraken!

Het krijgen van een sixpack is dus meer werk dan alleen af en toe wat push ups en sit ups. Je zal ook een gezond dieet moeten volgen en veel moeten bewegen. Goed om te weten dus dat je met het volgen van deze tips, sneller een sixpack kan krijgen en ook nog eens je gezondheid enorm verbetert!

Ook lezen: 5 simpele oefeningen om je onderrug te verstevigen