Heb jij altijd al een betere conditie willen hebben maar lukt het je maar niet om naar de sportschool te gaan? Dan hebben wij de oplossing voor jou: thuisoefeningen voor een betere conditie. Met deze 10 oefeningen ben jij voor een tijdje wel even zoet. Plus: ze hoeven helemaal niet lang te duren! Dit zijn 10x thuisoefeningen voor een betere conditie.


1. Bergbeklimmer met push-up

Hoe voer je de oefening uit?
Begin in de plankpositie met je schouders recht boven je handen. Beweeg vervolgens één knie naar je borst, en breng deze daarna weer naar beneden. Breng daarna de andere knie naar de borst, en breng deze ook weer terug naar beginpositie. Blijf dit herhalen en doe na 6 keer 2 push-ups. Begin weer opnieuw met de bergbeklimmer met daarna vervolgens weer 2 push-ups. Houd tijdens de push-ups je ellebogen naar achter gericht, niet naar de zijkant.

2. Schaatssprong

Hoe voer je de oefening uit?
Begin in een staande positie en spring ongeveer een meter naar rechts. Land op je rechtervoet terwijl je de gebogen linkerknie recht naar voren laat wijzen. Beweeg met je armen mee en maak een ‘hup’ op de plaats waar je land. Spring vervolgens weer naar de beginpositie en herhaal dit, maar dan naar links.

3. Zijwaartse teen-tik

Hoe voer je de oefening uit?
Plaats een dumbbell of kettlebell tussen je voeten. Tik met de teen van je linker- of rechtervoet de dumbbell aan en blijf op gewicht met de andere voet. Blijf wisselen van voet en probeer de snelheid steeds meer wat op te voeren.

4. (Weerstand) Kikkersprong

Hoe voer je de oefening uit?
Ga als beginpositie rechtop staan, met eventueel een weerstandsband onder je knieën (op spanning). Zet je voeten iets uit elkaar, op ongeveer schouderbreedte. Hurk vervolgens omlaag en plaats je handen tussen je benen op de grond. Let erop dat je kin en borst omhoog blijven. Spring vervolgens omhoog met je lichaam uitgestrekt en je armen omhoog. Breng je armen vervolgens terug naar de grond en hurk weer. Blijf dit herhalen.

5. Aansluitpas met grond-tik

Hoe voer ik de oefening uit?
Ga in de squatpositie staan met je voeten uit elkaar. Spring (of ‘hup’) een paar passen naar links en tik vervolgens de grond aan met één hand. Spring vervolgens een paar passen naar rechts en doe hier hetzelfde. Blijf zo doorgaan en herhaal dit een paar keer.

6. Touwtjespringen

Hoe voer ik de oefening uit?
Simpel: start met een rechte rug en ga touwtje springen. Houd de rug recht. Variatietip: je kunt ook springen van voor naar achter, of van links naar rechts. Wees creatief!

7. Snelle Voeten

Hoe voer ik de oefening uit?
Begin in een squatpositie met een rechte rug en de billen naar achteren. Beweeg de voeten vervolgens snel op hun plaats. Laat je vervolgens met de lichaam op de grond ‘vallen’ en doe één push-up. Sta vervolgens weer op en begin vanaf de beginpositie.

8. Lunge + Sprong

Hoe voer ik de oefening uit?
Ga als beginpositie met één voet naar voren staan en buig je knieën in een hoek van 90 graden. Zet af met je achterste been en spring omhoog met gestrekte benen. Land voorzichtig terug in de lunge positie en begin opnieuw. Herhaal dit een paar keer.

9. Schoudertik

Hoe voer ik de oefening uit?
Begin op handen en voeten, zorg ervoor dat je knieën van de grond blijven. Tik met je rechterhand je linkerschouder aan en breng je hand dan weer terug naar de grond. Doe dit vervolgens het zelfde met je linkerhand (je rechterschouder aantikken). Ga weer terug naar beginpositie en blijf dit herhalen – met je knieën nog steeds van de grond!

10. Suicide Sprint

Hoe voer ik de oefening uit?
Plaats een kegel op de plaats waar je staat en een kegel 6 meter verderop. begin bij de kegel waar je nu staat en sprint naar de kegel die 6 meter verderop staat. Tik de grond snel aan en sprint weer terug naar de vorige kegel. Zet een timer op 5 minuten en probeer zoveel mogelijk sprintjes te trekken. Je kunt dit ook doen met meerdere kegels en langere afstanden.

Meer in sport...

10x cardio-oefeningen voor een betere conditie

Start je dag goed met deze korte, effectieve 15 minuten workout

10x cardio-oefeningen voor een betere conditie

Afvallen bij de buik: dit is de beste aanpak

10x cardio-oefeningen voor een betere conditie

Deze 3 oefeningen helpen jou bij het afvallen

10x cardio-oefeningen voor een betere conditie

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken