Iedereen die wel eens yoga doet kent de downward facing dog. Een van de oefeningen die in elke yoga routine aan de beurt komt. Nu is er een nieuwe trend: Dog Yoga, ofwel Doga. Dit is yoga die je samen met je hond kunt doen. Want alles is natuurlijk leuker met een hond erbij!

Waarom yoga met je hond?

De reden waarom je met je hond yoga zou uitoefenen, is eigenlijk om de zelfde reden als dat jij het doet. Het is een manier voor jou en je hond om even te ontsnappen van de dagelijkse stress en angst die je ervaart. Dit zijn namelijk helaas gevoelens die voor je hond ook niet ongewoon zijn. Daarnaast is het natuurlijk super leuk en kunnen jij en is het een mogelijkheid voor jou en je hond om dichterbij elkaar te komen.

The twisted olive

Hoe voer je Doga uit?

Ten eerste heb je natuurlijk een hond nodig, mocht je die niet hebben probeer hem dan te lenen van je buren, vrienden of familie! Verder hoef je het niet heel anders aan te pakken dan normaal. Je zorgt ervoor dat jij en je hond in de zelfde ruimte zijn en je begint aan je yoga oefeningen zoals gewoonlijk. Wacht nu af tot je hond nieuwsgierig word en laat hem je benaderen. Als dit gebeurt kun je proberen je hond bij je poses te betrekken.

Het belangrijkste is dat je ontspant

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hond op zijn kop gaat staan, maar je kan wel kleinere oefeningen uitproberen. Wanneer je een kleine hond hebt kun je hem misschien omhoog tillen en in de krijger pose gaan staan.  Je kan je hond gewoon om je heen laten bewegen terwijl jij je oefeningen uitvoert. Bovendien kan je hem natuurlijk ook een ontspannende massage geven en er voor zorgen dat je hond mee profiteert van jou ontspannen gevoel.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar Doga? In dit filmpje laten ze zien hoe je het aan kunt pakken.

chien mag

 

Meer weten over yoga? Lees dan ook ons andere artikel over 5 eenvoudige yoga oefeningen voor thuis en dit artikel over de fijnste yoga houdingen om mee te beginnen.