De lijst van yoga-houdingen is eindeloos en houdt maar niet op. Genoeg oefeningen om uit te kiezen, wat erg fijn is natuurlijk. Er zijn een aantal populaire en bekende yoga-houdingen die voor (bijna) iedereen uit te voeren zijn. Benieuwd welke dat zijn? Wij hebben de bekende yoga-houdingen voor je op een rij gezet. 


Kindhouding

Één van de meest bekende yoga-houdingen is de kindhouding. Het is een prettige en makkelijke houding die vooral door beginnende yogi’s wordt beoefend. De houding is heel simpel: ga op je knieën zitten en buig vervolgens met je bovenlichaam naar voren, met je tenen naar achteren gericht. Strek je armen voor je uit en probeer je rug recht te houden.

bekende yoga-houdingen
iStock

Trikonasana

Trikonasana, ook wel de driehoekshouding genoemd, is een bekende yoga-houding die vaak voorkomt in een yoga-les. De houding werkt erg ontspannend, zorgt voor een betere ademhaling en is erg makkelijk om uit te voeren. Ga met je benen uit elkaar staan en buig je bovenlichaam vervolgens naar links of rechts. Wanneer je bijvoorbeeld naar rechts buigt, plaats je je rechterarm gelijk aan je rechtervoet, zodat je linkerarm naar boven steekt.

bekende yoga-houdingen
iStock

De neerwaartse hond

Een fijne rek-en-strek-oefening is de neerwaartse hond. Plaats je handen en knieën op de grond. Strek vervolgens je armen en benen, zodat je voeten op de grond (of yogamat) staan. Let op: zorg dat je billen het hoogste punt zijn. Zorg ervoor dat je rug, armen, benen en nek in een rechte lijn staan en je in een omgekeerde v-vorm staat.

bekende yoga-houdingen
iStock

De cobra

Makkelijk en fijne yoga-houding: de cobra. Ga met je buik op de grond liggen en plaats je handen vervolgens op de grond recht onder je schouders, met de armen gestrekt. Houd je voeten bij elkaar en zorg ervoor dat je geen bolle rug krijgt.

bekende yoga-houdingen
iStock

Warrior

De Warrior helpt bij flexibiliteit en stabiliteit. Ga met je voeten naast elkaar rechtop staan en plaats vervolgens je rechtervoet naar voren. Zorg dat je knie boven je enkel staat, in een hoek van 90 graden. Houd je rug recht en steek je armen omhoog of leg ze in elkaar voor je borst zoals op de foto.

bekende yoga-houdingen
iStock

Zie ook

Bekende yoga-houdingen: dit zijn de fijnste om mee te beginnen!

Deze 3 oefeningen helpen jou bij het afvallen

Bekende yoga-houdingen: dit zijn de fijnste om mee te beginnen!

Deze 7 gezonde snacks helpen bij het afvallen

Bekende yoga-houdingen: dit zijn de fijnste om mee te beginnen!

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!