Gerookte zalm, rauwe zalm, zalmfilet, zalmmoot. Deze vis is heel erg veelzijdig want hij is lekker in alle hiervoor genoemde vormen, hoort thuis in verschillende wereldse keukens en is makkelijk te combineren. Daarnaast is deze vis makkelijk verkrijgbaar en vinden veel mensen het erg lekker. Ben je uitgekeken op de standaard gerechten met zalm? Check dan hier 4 inspirerende en simpele gerechten met zalm!

Broodje avocado met zalm

broodje avocado zalm
iStock

Dit is misschien wel een van de bekendste recepten met zalm. Simpel maar ooo zo lekker. Kies in plaats van je dagelijkse broodje pindakaas voor dit broodje met avocado en zalm en je zult het gevoel hebben dat je uit lunchen bent geweest. Ook ideaal als je lunchgasten hebt want het heeft een toegankelijke smaak en is in een handomdraai gemaakt.

Zalm met een kruidenkorstje en noodles

origineel en snel recept
delicious

Dit gerecht is heel erg origineel en helemaal niet moeilijk. Ideaal dus als je eens iets anders op tafel wil zetten of als je indruk wil maken op je gasten.

Lunchwrap met zalm en rode kool 

inspirerende gerechten met zalm
sara dubler

Zalm is natuurlijk niet alleen lekker in warme gerechten, maar juist ook in koude gerechten zoals deze lunchwrap. Je combineert de vis in dit geval met avocado, rode kool en limoen en yoghurt voor de frisheid. Dat wordt smullen!

Bloemkoolrijst met zalm 

rijst met zalm
Ella Olssom

Dit is een supersnel gerecht en een van onze favoriete recepten met zalm. Het staat zo op tafel, is koolhydraatarm en origineel en bovenal superlekker. Je kunt bloemkoolrijst tegenwoordig bij iedere supermarkt krijgen maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken door de ‘witte broccoli’ in de keukenmachine te vermalen of heel klein te snijden.

Kun je geen genoeg van al deze lekkere recepten krijgen? We hebben natuurlijk nog veel meer lekkers ter inspiratie zoals deze sushidonuts met zalm en komkommer of deze flammkuchen met zalm en asperges.