Als er een ding belangrijk is in het leven, dan is het wel gelukkig zijn. We zijn er met zijn allen continu mee bezig om hier voor te zorgen. Voor iedereen houdt het ook iets anders in. Maar waar sommige mensen denken dat je er een groot huis, veel geld en dure vakanties voor nodig hebt. Denken wij ook dat het veel simpeler kan zijn. Dat geluk hem vaak in de kleine dingen zit heb je vast vaker gehoord. Naast klein, kan geluk soms ook best makkelijk zijn! Als je af en toe 5 minuten de tijd neemt om deze 5 gewoontes uit te voeren zal dit veel bijdragen aan je geluk. Lees snel verder om er achter te komen welke gewoontes dit zijn!


1. Maak elke ochtend je bed op

Deze heb je misschien vaker gehoord, maar je bed opmaken zorgt voor een geweldig begin van je dag. Je hebt namelijk meteen een prestatie geleverd en je kan je dag beginnen met het afstrepen van een onderdeel van je to-do list! Het klinkt misschien als een onbenullige overwinning, maar het is er wel een!

2. Zet je positieve gedachten op papier

Ze noemen het ook wel het schrijven van je affirmations. Door deze (positieve) gedachten en beweringen over je zelf op te schrijven en uit te spreken, geef je jezelf moed en positieve energie. Schrijf en spreek bijvoorbeeld uit dat je goed genoeg bent, zelfverzekerd en dat je mooi bent zoals je bent. Gebruik dit vervolgens als een soort mantra en je zal je gedachten zo positief beïnvloeden!

3. Doe vaak genoeg een stretch routine

Om je goed te voelen is het zeer belangrijk je lichaam af en toe wat extra aandacht te geven. Dit kun je doen door het uitvoeren van een workout, maar ook het doen van een paar rek- en strekoefeningen zijn belangrijk voor je lichaam. Door te bewegen en te stretchen voel je je sterker en zelfverzekerd. Precies wat je nodig hebt om je gelukkiger te voelen!

Probeer bijvoorbeeld eens deze 5 stretch oefeningen voor op je werk. Zodat je zelfs met een drukke baan genoeg kunt doen om goed voor je zelf te zorgen!

4. Besteed aandacht aan je vrienden en geliefden

Dit hoeft niet eens veel voor te stellen, gewoon door het sturen van een lief berichtje of een grappige meme weten zij al dat je aan ze denkt. Het zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de belangrijke mensen om je heen. Ook krijg je de ruimte om even te ventileren en je eigen ei kwijt te kunnen. Als je de dingen waar je je druk om maakt met vrienden bespreekt, zul je merken dat ze vaak minder erg zijn dan je soms denkt. Ook zorg je zo niet alleen bij je zelf, maar ook bij je vrienden voor een gelukkiger leven.

5. Zorg voor een goede ochtend en avondroutine

De eerste minuten als je wakker wordt en de laatste voordat je gaat slapen zijn het perfecte moment om even goed voor je zelf te zorgen. Geef aandacht aan je huidverzorgingsroutine, lees een boek en drink een lekker kopje thee.

Ook lezen: 8 eenvoudige manieren om extra aandacht aan selfcare te besteden