Iedereen kent het wel, je hebt een heerlijke maaltijd gegeten maar valt daarna bijna in slaap. Je voelt je vol en rozig en hebt nauwelijks energie. Het liefst ga je een dutje doen maar je weet dat dat een slecht plan is zo laat op de avond. Dat je een after dinner dip hebt heeft alles te maken met je bloedsuikerspiegel. Als je snel te veel koolhydraten of suikers binnenkrijgt raaks die uit balans en daardoor heb je last van een after dinner dip. Check hier hoe je er snel vanaf komt!

Tip #1

Ga een blokje om na het eten! Dit zorgt ervoor dat de energie die je net hebt binnengekregen door te eten, gelijk gebruikt wordt. Ben je niet zo van het wandelen? Huppel dan een paar rondjes. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit je een boost energie geeft. Door actief bezig te zijn werk je de after dinner dip dus tegen!

Tip #2

Eet regelmatig. Dit betekent dat je rond dezelfde tijd iedere dag ontbijt, luncht en dineert en niet meer dan 3 snackmomenten op een dag hebt. Door ritme te hebben in je eetpatroon wordt de energie die je binnenkrijgt geleidelijk verdeeld over de dag en zul je niet zo snel last krijgen van een after dinner dip!

Tip #3

Kies voor producten met weinig koolhydraten. Koolhydraten zijn namelijk vaak de boosdoeners die er voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel uit balans raakt. Koolhydraatarm eten kan superlekker zijn. Check hier 10 superlekker koolhydraatarme tussendoortjes of lees alles over het koolhydraatarme keto dieet.