Als je een koolhydraatarm dieet volgt is het soms lastig om tussendoortjes te vinden die hierbij passen. Wij hebben 10 koolhydraatarme tussendoortjes voor je op een rijtje gezet ter inspiratie. Onderweg of op werk is het vaak lastig om je aan je dieet te houden. Dan is de verleiding het grootst om wanneer je zin hebt in iets lekkers te nemen wat voor handen is. Snel een koekje of zoutje eten en daarna toch spijt hebben omdat je zo goed bezig was! Dus bescherm jezelf en stop een van deze 10 koolhydraatarme tussendoortjes in je tas.

1. Pure chocola met stevia

Ben jij een echte chocoladeliefhebber? Niet getreurd, ook chocola past in dit lijstje met koolhydraatarme tussendoortjes zijn. Van pure chocola is bekend dat het een stuk minder slecht voor je is dan andere soorten. Omdat deze chocola de zoetstof stevia bevat in plaats van suiker blijft deze snack koolhydraatarm.

2. Ongezouten noten

Noten zijn een van de meest voedingsstof rijke dingen die je kunt eten. Laat de cashewnoten en pinda’s even links liggen: die bevatten veel koolhydraten. Maar amandelen, pecannoten en macadamianoten zijn juist koolhydraatarm en heel goed voor je. Een zakje noten is ook nog eens makkelijk om mee te nemen en iedere noot heeft zijn eigen structuur en smaak waardoor je er eindeloos mee kunt variëren en afwisselen.

3. De lachende koe

De kaassnacks van de lachende koe, beter bekend als la vache qui rit, zijn een goede bron van eiwitten en bevatten nauwelijks koolhydraten. Je kunt de kaaspuntjes los eten of gebruiken als dip voor komkommer of als smeersel op een cracker.

4. Avocado

Misschien iets minder gemakkelijk om mee te nemen omdat hij snel bederft, maar de avocado is een ideale koolhydraatarme snack. Avocado’s zitten ook boordevol andere gezonde voedingsstoffen zoals antioxidanten en onverzadigde vetten. Eet hem rauw of doe er sesamzaadjes en wat druppeltjes sojasaus overheen en je hebt een heerlijke snack.

5. Zelfgemaakte chocoladewafels

Dit recept is zowel geschikt als tussendoortje en als ontbijt. Deze chocoladewafels zijn koolhydraatarm en kun je gemakkelijk zelf maken. Vries ze in en neem mee en je hebt een heerlijke zoete traktatie!

koolhydraatarm ontbijt

6. Pepperoni

Pepperoni is natuurlijk niet vega vriendelijk, maar wel heel eiwitrijk en het vlees bevat geen koolhydraten. Het is het perfecte tussendoortje wanneer je zin hebt in iets hartigs en zit ook nog eens boordevol zink. Zink helpt je lichaam bij het opbouwen van eiwitten.

7. Olijven

Opnieuw een hartig en koolhydraatarm tussendoortje dat kant en klaar is. Olijven bevatten ontstekingsremmende stoffen en oliezuur dat kan helpen tegen hartaandoeningen.

8. Zeewier snacks

CZeewiersnacks zijn tegenwoordig in iedere supermarkt wel te vinden. Deze snack bevat veel jodium, een mineraal dat je schildklier ondersteunt. Let wel op bij het uitzoeken van je koolhydraatarme zeewiersnack dat er geen toegevoegde suikers en ongezonde plantaardige oliën aan toe zijn gevoegd.

9. Sardientjes

Oke, je moet er van houden. Maar deze visjes zijn echte smaakbommen en koolhydraatarm. Ze zitten ook nog eens bomvol omega-3 en vitamine D. Met maarliefst 18 gram eiwitten zijn het ook heerlijke opkikkers voor je spieren.

10. Cherrytomaatjes

Makkelijk om onderweg mee te nemen en lekker zoet, dat zijn cherrytomaatjes. De antioxidanten in de tomaten voorkomen de afbraak van collageen, een stof die huidveroudering tegengaat en je gebit gezond houd.

Ben je naast koolhydraatarme tussendoortjes op zoek naar andere koolhydraatarme gerechten? Laat je inspireren door een van deze 5 recepten voor een koolhydraatarme lunch of probeer dit originele koolhydraatarme pasta recept.