Wings zijn natuurlijk onmisbaar wanneer je gaat barbecuen. Hoewel er steeds meer keuze is uit vegetarische barbecuegerechten hebben we nog geen vegetarische chickenwings in de schappen zien liggen. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor: vegetarische bloemkoolwings.


Bereidingswijze kruidige bloemkoolwings

  1. Meng alle ingrediënten voor de kruiden-yoghurtdip door elkaar tot er een glad geheel ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Bewaar de dip tot later gebruik in de koelkast.
  2. Pak de bloemkool en snijd deze in roosjes. Zorg wel dat ze groot genoeg zijn om op de bbq te grillen zonder dat ze door het rooster vallen.
  3. Doe het paprikapoeder, kurkumapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilivlokken en zout in een kom samen met de panko.
  4. Smelt de Flora Plant ongezouten in een steelpannetje en laat het hierna zo’n 5 minuten afkoelen. Ondertussen meng je in een kom de melk en de sriracha saus door elkaar. Breek een eitje boven de kom, voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.
  5. Doe nu een handje vol bloemkoolroosjes in het beslag. Het overige beslag schud je van de bloemkoolroosjes en vervolgens haal je ze door het gekruide pankomengsel. Verdeel de roosjes over een hittebestendige schaal en herhaal deze stap tot alle bloemkool op is.
  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem voor ongeveer 15 minuten op de barbecue. Grill de bloemkoolroosjes hierna nog 5 minuten op de barbecue en draai ze tussendoor om.
  7. Serveer de bloemkoolwings nu met de kruiden-yoghurtdip.

Geniet van je vegetarische barbecue!

Lees ook

Recept: kruidige bloemkoolwings met kruiden-yoghurtdip

Recept: maïskolven met knoflook-Parmezaanboter

Recept: kruidige bloemkoolwings met kruiden-yoghurtdip

Recept: plaattaart met asperges en bieslook-sojayoghurtsaus

Recept: kruidige bloemkoolwings met kruiden-yoghurtdip

Recept: koolhydraatarme fish taco bowl met bloemkoolrijst