Tijdens het wandelen kun je lekker je hoofd leegmaken en genieten van de frisse buitenlucht. Hiernaast is het een fijne manier van lichaamsbeweging en verbrand je aardig wat calorieën zonder dat het zweet op je voorhoofd staat! Wij hebben de mooiste wandelingen in en om Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

Hoewel onze hoofdstad vooral bekend staat als fietsstad, is het ook heel leuk om er eens te voet op uit te gaan. We legden eerder al eens uit waarom wandelen zo goed voor je is en vertelde je wat de 3 mooiste wandelroutes van Nederland zijn. Lees hier welke leuke wandelroutes en gebieden er allemaal in en om Amsterdam zijn!

Recreatiegebied het Twiske

Ontsnap even aan de drukte van de stad en steek het Ij over. Het Twiske ligt tussen Zaanstad en Purmerend in en is perfect met de fiets te bereiken vanuit Amsterdam. Kies mooi weer uit, neem een kleedje en lunch mee want dit staat bekend als de ultieme picknick spot. Of je nu liever fietst, wandelt, vaart of skeelert, in het Twiske kan het allemaal.

Duik in de geschiedenis

Ga terug in de tijd met deze wandelroute die je langs verschillende historische bezienswaardigheden in Amsterdam leidt. Tijdens de wandeling kom je onder andere langs een Boeddhistische tempel en het Paleis op de Dam. Check hier de routebeschrijving en de achtergrondinformatie van de verschillende stops.

Ontdek het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos mocht niet in dit rijtje ontbreken. Een prima plek om lekker te sporten, maar ook zeker om een flinke wandeling te maken. Online kunt je voor 1,50 een routebeschrijving kopen, maar ook gratis te vinden. Met Google Maps kun je natuurlijk zelf ook een leuke route uitstippelen! Let op: Neem je je hond mee? Niet overal in het Amsterdamse Bos mag je met je met je trouwe viervoeter lopen.

Foto: wikipedia

De overkant

Neem het pontje vanaf centraal station naar de NDSM werf. Vanaf het water heb je al een heel ander beeld van de stad. Vaar langs de penthouses met uitzicht op het IJ en kijk je ogen uit! Loop rond in het hippe Noord en haal een lekkere lunch of drankje bij een van de gezellige tentjes zoals IJVER of Pllek.

Hofjesbezoek

Wist je dat de Jordaan vol zit met hofjes? De binnenplaatsjes zitten vaak verstopt in kleine straatjes en smalle steegjes en zijn echte hidden gems. Deze wandeling leidt je vanaf het Centraal Station door de grachtengordel langs allerlei oude hofjes. Doordeweeks zijn de hofjes open voor publiek. Via deze link vind je een uitgebreide routebeschrijving.

Foto: frankwandelt.nl