Soms vergeten we hoe mooi ons eigen land eigenlijk is. Om Nederland opnieuw te ontdekken is het daarom een echte aanrader om eens een keertje -in dit prachtige weer- een route uit te kiezen en lekker te gaan wandelen. Van korte stukken lopen tot een echte lange hike, de wandelroutes zullen je verbazen met hun schoonheid.

Veluwezoom NS-wandeling

Deze wandelroute is een van de mooiste wandelroutes van Nederland. Het wordt een NS-wandeling genoemd omdat  de route begint en eindigt bij een NS-station.  Hierdoor stap je bij het eindpunt makkelijk in de trein terug naar het beginpunt. De route brengt je langs prachtige stukken natuur. Je wandelt door de heuvelachtige Onzalige Bosschen en de heidevelden bij de Posbank en de Zijpenberg. Afstanden: Dieren-Rheden: 11 km en Dieren-Velp: 14 km.

Foto: stayokay.com

Wandelroute Sprengenberg

Een wat minder bekende plek, met een prachtige wandelroute , is het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Een wat ruwere natuur.Dit mooie stuwwallandschap is begroeid met dichte bossen en uitgestrekte heidevelden. Voor de dierliefhebber ook een ontzettende aanrader omdat hier veel vossen, dassen en reeën leven. Een route waar je je kinderen ook perfect mee naartoe kan nemen, hij is namelijk iets aan de kortere kant met zijn 5,6km.

Foto: stayokay.com

Kroondomein Het Loo

Het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij Het Loo staan bekende om hun prachtige bosgebied. Ook zonder route is het heerlijk wandelen op beide plekken. Uiteraard zijn er ook verschillende wandelroutes in dit prachtige domein, voor als je hier de voorkeur aan geeft. De lengte van de routes lopen uiteen van 2,5km tot wel 14 km. Voor ieder wat wils.

Foto: stayokay.com