Heb je vaak zin in een hartige snack? De meeste hartige snacks zitten vol zout en zijn daarom niet zo goed voor je. Wil jij deze craving graag onderdrukken en in plaats van een zakje chips een gezondere optie kiezen? Lees dan hier welke 10 gezonde hartige snacks jij dan kan eten!

1. Augurken

Augurken zijn niet alleen een goede snack voor zwangere vrouwen. Het zijn ideale hartige snacks omdat ze vol elektrolyten zitten. Doe een rolletje salami er omheen of dip ze in de hummus om je gezonde hartige snacks nog wat op te leuken.

2. Olijven

Hier had je misschien zelf ook al aan gedacht, maar olijven zijn natuurlijk een heerlijke gezonde hartige snack. Je hebt allerlei soorten olijven (rood, groen, gekruid met knoflook of peterselie bijvoorbeeld) en ze zijn kleine snacks voor tussendoor. Denk dus niet alleen aan een schaaltje olijven als je een borrelplank serveert maar ook als je dat zakje chips maar niet uit je hoofd kunt zetten.

3. Edamame

Je weet wel, die groene boontjes die vaak in poke bowls of bij sushi worden geserveerd. Deze boontjes zijn ook hartstikke lekker om als snack te eten. Daarnaast zit dit boontje vol met voedingswaarden die ervoor zorgen dat je je langer vol voelt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je na je gezonde tour niet alsnog dat handje zoute snacks pakt. Edamame is ook een hele goede bron van proteïne.

4. Popcorn

He? Popcorn gezond? Ja zeker! Popcorn is natuurlijk niets meer dan gepofte mais. Wat het ongezond maakt is het zout of de suiker die je er aan toevoegt. Laat je dit weg, dan is popcorn eigenlijk helemaal niet ongezond. Een paar druppels limoen over je popcorn is ook hartstikke lekker!

5. Avocado

Een goede rijpe avocado is rauw hartstikke lekker. Doe er een paar druppels sojasaus op en wat sesamzaadjes en je hebt een heerlijke snack. Of hou het simpel en smikkel ervan in combinatie met snoeptomaatjes. Hou het wel bij een halve avocado, omdat ze naast gezonde voedingswaarde ook veel vetten bevatten. Deze vetten zijn niet per definitie ongezond maar een hele avocado is wat te veel van het goede.

6. Kikkererwten

Even lekker een handje rauwe kikkererwten. Nee, natuurlijk niet! Maar je kunt van kikkererwten superlekker gezonde hartige snacks maken. Daarnaast zitten deze kleine erwten boordevol proteïne. Benieuwd hoe je een lekkere snack van kikkererwten maakt? Check dan hier ons recept.

7. Cottage cheese

Deze jonge kaas is zo jong dat hij niet eens naar kaas smaakt. Het is lekker vullend en heerlijk op een volkoren cracker met tomaat en Italiaanse kruiden eroverheen. Cottage cheese is een bom van eiwitten dus ben je net klaar met sporten? Dan is dit een ideale snack.

8. Gedroogd zeewier

Wil je de bite van chips nog een beetje proeven? Dan zijn zeewier snacks een goede optie voor jou. Daarnaast zijn ze lekker gezond: het is een bron van jodium en aminozuren. Deze stoffen zijn goed voor je schildklier en daardoor voor je stofwisseling.

9. Rauwkorst met hummus

Hier was je misschien zelf al op gekomen, maar deze snack mag niet missen in dit rijtje. Stukjes wortel, komkommer en tomaat zijn op zich natuurlijk ook hartstikke lekker. Dip ze in je favoriete hummus en een gezondere snack kun je je niet wensen.

10. Een handje nootjes

Nootjes zijn een prima hartige snack. Laat het zout weg en het is nog gezond ook. Noten bevatten allerlei gezonde ingrediënten zoals gezonde vetten, anti-oxianten en omega 3. Een handje gebrande noten is echt niet zo slecht voor je en kun je gerust als gezond beschouwen!