Deze snack is een echte Freshhh favoriet. Zit je ’s avonds op de bank en kun je niet ophouden met nadenken over dat zakje chips? Dat lekkere knapperige gevoel als je erop kauwt, die zoute smaak. Wij kennen het maar al te goed. Als jij dit ook herkent dan is dit echt de oplossing voor jou: een gezonde hartige snack van kikkererwten met rozemarijn en parmezaan.

Bereidingswijze

  1. Haal de kikkererwten uit het blik, spoel ze af en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna af met keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de erwten in een mengkom. Voeg de rozemarijn, olijfolie, knoflook en parmezaan eraan toe. Mix dit door elkaar door een spatel te gebruiken of de kom heen en weer te schudden. Voeg tot slot peper en zout toe en mix opnieuw.
  4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  5. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze voor 45 minuten. Schep ze regelmatig om zodat alle kanten van de erwten geroosterd worden.
  6. Als de kikkererwten aan alle kanten geroosterd zijn en lekker knapperig zijn geworden laat je ze afkoelen en dan is het tijd om deze heerlijke hartige gezonde snack te nuttigen.

Zo voel je je toch wat minder schuldig met je gezonde hartige snack op de bank in plaats van een bakje chips! Ben je toch meer een zoetekauw en op zoek naar een gezonde snack? Probeer dan eens deze gevulde dadels. Voor al je inspiratie voor gezonde tussendoortjes onder de 80 calorieën kun je ook bij ons terecht. Snack ze!