Ben je vegan of gaat je voorkeur uit naar een plant-based dieet, dan heb je waarschijnlijk regelmatig met vooroordelen te maken. Vragen als “jij eet vast alleen maar salades?” en “het is voor jou denk ik best moeilijk een leuk restaurant te vinden?”, worden geregeld op je afgevuurd. Belachelijk natuurlijk, want als vegan weet jij wel beter: er zijn zóveel lekkere opties. Dat bewijzen de volgende restaurants nog maar eens. Laat je op World Vegan Day (en erna) inspireren en boek een tafel bij één van de volgende verrukkelijke vegan restaurants. Happy World Vegan Day!


NENI | Heavenly hummus

Stap tijdens World Vegan Day binnen bij NENI en geniet van de Oostmediterrane geuren die dit mooie restaurant vullen. Het restaurant, dat is opgericht door de familie Molcho, heeft meerdere vegan opties op de kaart staan. De hummus moet je hier beslist proeven, want deze wordt zelf gemaakt in de familiefabriek van de familie Molcho. Hij bestaat uit kikkererwten, olijfolie, tahina en verse peterselie. Deze wordt geserveerd met verse vegan zuurdesembrood, pitabrood en een flinke portie passie en familieliefde van de familie Molcho. Wat een verwennerij!

Bardak | Vegan Tel-Aviv style

Tel-Aviv staat bekend om héérlijk Israelisch streetfood, ook wel bekend als een georganiseerde bende. Een bardak dus. Denk aan meaty dishes en loaded pita’s. Toch hoeft het lang niet altijd vlees te zijn dat de klok slaat in de Israelische keuken. Dit laten ze zien bij Bardak. Een georganiseerde chaos van gezellige shared dining hapjes. Versgebakken pita brood gevuld met mushroom shawarma? Of heerlijke falafel met fried chickpeas? Heerlijk, dus op naar Bardak!

Gastrobar ELVY by nhow Fast vegan

Fastfood, maar dan de vegan way? Het kan! En dat bewijzen ze bij Gastrobar ELBY by nhow. Bij Gastrobar ELVY in Rotterdam serveren ze hotdogs, maar dan de vegan variant. Het populaire worstje is vervangen door een gegaarde, rokerige wortel. Toch smaakt hij er beslist niet minder om. Bijgaand krijg je krokante aardappeltjes met mosterd, kimchi en zoetzure ui. En het leuke: vanuit deze hotspot krijg je er een prachtig Rotterdams uitzicht bij.

Gallery61 Haagse curry

In één van de oudste panden van Den Haag, in De Passage, zit Gallery61. Dit is een kleurrijke brasserie waar de internationale smaken samengevoegd worden met een kunstzinnig interieur. Zoals bijvoorbeeld de swimming veggies: een rijkelijk gevulde groene curry met kokos, quinoa, aubergine, kikkererwten en wortel. Niet alleen een heerlijke combinatie van smaken, maar ook nog eens boordevol vitaminen. Het blijft niet bij groentecurry: bij Gallery61 kun je kiezen uit meerdere vegan opties. En hoe!

Holy Falafel – Foodhallen Den Haag Family recipe

De jongste onder de Foodhallen is die in Den Haag, en wat zijn we blij met de komst van deze indoor foodmarket. Met maar liefst 11 foodstands is de keuze reuze. Onze tip? Holy Falafel. Hier vullen chef Ordan en zijn team de verse pita’s met falafel gemaakt volgens oud familierecept. Je maakt het zelf helemaal af met één van de vele toppings en homemade sauzen. Liever falafel zonder pita? Geen probleem. Holy Falafel serveert de falafel ook in eierdoosjes met de saus on the side. Voor ieder wat wils!

Vegan, voorkeur voor plant-based of gewoon nieuwsgierig: World Vegan Day is hét moment voor een plant-based dinner bij één van bovenstaande restaurants.