Vandaag is het 1 november, tijd om de vegans onder ons eens goed in de watten te leggen. En wel door het aanreiken van alle informatie die je als vegan maar wil ontvangen.

Een veganistische lifestyle

Allereerst even de feiten op een rijtje. Een veganistische lifestyle draagt bij aan jouw eigen gezondheid, redt dieren, bespaart grondstoffen, voorkomt een lucht vol met afvalstoffen en bespaart 1500 liter water per ons rundvlees. Niet verkeerd. Voor alle vrienden en familie die zich hierin willen verdiepen, beschrijven deze artikelen wat veganisme precies inhoudt en hoe je een vegan levensstijl start.

Photo by Kiran Kichu

Fun facts om je vingers bij af te likken:

  1. Al sinds 2017 kunnen we genieten van vegan Cornetto’s. Voor de hete zomers…
  2. Naast Vegan Junk Food Bar en SNCKBR, serveert ook deze snackbar op de Amsterdamse Overtoom sinds een paar maanden plantaardige döner, kebab, bitterballen en knoflooksaus. Let’s slowly take over the world.
  3. Domino’s en New York Pizza bezorgen sinds 2018 ook vegan pizza’s. Ze tippen eerlijk gezegd niet aan echte kaas, maar het gaat nu even om het idee.
  4. In 2019 wordt de vegan hotdog van IKEA officieel op de markt gebracht. Hoera!
  5. Al een rage in Scandinavië is de McVegan burger. Nog even wachten voordat deze naar Nederland komt helaas…
Photo by Lefteris Kallergis

Vegan evenementen

  1. Op 7 en 8 juli 2018 vond het Vegan Food Festival plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam. In 2019 is het festival op 10, 11 en 12 augustus van de partij. Het voedsel vliegt je hier om de oren.
  2. Jaarlijks wordt er een internationale, vega(n) beurs georganiseerd in Utrecht: VeggieWorld, met alle informatie over een plantaardige toekomst. In 2019 zal deze beurs op 9 en 10 maart plaatsvinden.
Photo by Toa Heftiba

Zelf aan de slag!

  1. Het liefst zelf thuis aan de slag? Ook daarvoor hebben wij een reuze aanbod aan vegan recepten opgesteld. Een tekort aan inspiratie mag nu geen excuus meer zijn.
  2. En dan het spreekwoordelijke toetje: onze ode aan de aantrekkelijkheid van de vegan man.

HAPPY WORLD VEGAN DAY!

Lees ook

1 november ‘World Vegan Day’: veganisten in de watten gelegd

Gevulde aubergine met quinoa, vegan room en walnoten

1 november ‘World Vegan Day’: veganisten in de watten gelegd

Vegan sushi zelf maken in een handomdraai