Woon je in Amsterdam of ga je er binnenkort een weekendje naartoe? En ben je op zoek naar een lekker vegan restaurant Amsterdam? Lees dan vooral verder, want deze hotspots wil je absoluut niet missen!

Vegan restaurants Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad met een bruisend dag- én nachtleven, open minded bewoners en ruimte voor excentriekelingen en creativiteit. Dat Amsterdam een hotspot is voor vegans is dan ook geen verrassing. In alle eerlijkheid: je kunt de hoofdstad niet bezoeken zonder een vegan restaurant op elke hoek van de straat te spotten, en je kunt er van uitgaan dat je wel ergens lekker vegan ontbijt, lunch of diner zult vinden. Ben je echter op zoek naar de beste vegan restaurants die Amsterdam te bieden heeft? Ga dan eens langs bij een van deze vijf. Of bezoek ze allemaal!

Tip: Waar je op moet letten wanneer je vegan wordt

1. Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar is inmiddels een begrip geworden in Amsterdam en omstreken en staat met stipt op nummer één in deze vegan restaurants Amsterdam lijst. Zowel toeristen als locals staan hier in de rij voor de Pinky Bratwurst, Shawarma Royal en Flashy Kapsalon. Ook de borrel met speciaalbiertjes en vegan bitterballen is alom geliefd! Kortom, strijk neer op een van de picknickbanken voor de deur of neem plaats in het toffe interieur en go vegan all the way bij Vegan Junk Food Bar!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Junk Food Bar™️ (@veganjunkfoodbar) on

 2. The Meets

The Meets is een knus vegan restaurantje midden in de Amsterdamse Pijp. Ben jij zelf gek op vegan eten, maar krijg je je partner niet zo ver? Dan is dit jullie ultieme go to spot, want bij The Meets hanteren ze een 80% vegan regel en kun je bij een aantal gerechten wél dierlijke producten bij bestellen. Zo is het voor jullie beiden een feestje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Meets Eatery ☕️🍅🍴 (@themeetseatery) on

3. DopHert

Doorgewinterde, Amsterdamse vegans eten als sinds 2012 in dit heerlijke restaurantje in de Spaarndammerstraat. En sinds 2018 kunnen ze ook terecht bij Deer Mama, een tweede filiaal van DopHert. Een vaste waarde in de Amsterdamse veganscene! Hier vind je overheerlijke vegan burgers die je in het avondzonnetje op kunt peuzelen.

Zelf koken? Dit zijn de 10 simpelste vegan recepten ooit!

4. Koffie ende Koeck

Met recht in het lijstje van lekkerste vegan restaurants Amsterdam: Koffie ende Koeck. Op de Haarlemmerweg opende Maartje Borst deze vegan hotspot waar de nadruk – je raadt het al – ligt op allerlei gebakjes, taart en koffie of thee van vooraanstaande kwaliteit. Je kunt er terecht voor high tea, of gewoon voor een heerlijk stukje vegan taart.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koffie ende Koeck (@koffieendekoeck) on

5. Alchemist Garden

In de Alchemist Garden komen niet alleen echte Amsterdamse vegans, je kunt er zelf ook rekenen op een heerlijk vegan maaltje vergezeld van een praatje met een van de vriendelijke werknemers. Naast het inspirerende interieur vind je hier gezond eten dat ook écht lekker is. Neem dus gerust nog een extra stukje quiche!


Lees ook

De vijf beste vegan restaurants in Amsterdam

Waar je op moet letten wanneer je vegan wordt

De vijf beste vegan restaurants in Amsterdam

Wist jij dat deze producten niet vegan zijn?

De vijf beste vegan restaurants in Amsterdam

5 x heerlijke vegan recepten als lunch of diner