Iedereen voelt zich weleens overweldigd door de dingen die gebeuren in je leven. Dit kan te maken hebben met drukte, de lat te hoog leggen voor jezelf of veel verschillende dingen die op je af komen. Dit is natuurlijk vervelend en dat gevoel: daar wil je graag vanaf. Het is verstandig om even te stoppen met waar je op dat moment mee bezig bent en het op te merken. Hieronder een paar tips die jou kunnen helpen om ermee om te gaan.

Tips om minder overweldigd te zijn

1. Stap voor stap

Stop even met alles tegelijk te willen doen. Één taak is al genoeg en maak het van begin tot eind af, zo krijg je minder onrust in je hoofd.

2. Controle vasthouden

Je hoeft geen controlfreak te zijn. Laat dat vooral los en vraag om hulp van andere mensen in je omgeving. Misschien kunnen zij wat taken overnemen. Vaak helpt het juist als je met mensen over dat overweldigend gevoel praat, dat lucht enorm op.

3. Teveel gedachtes

Alle zorgen blijven in je hoofd spoken en krijg je de gedachtes niet zo goed meer op een rijtje. Wat dan goed werkt is om het op te schrijven. In een boekje, computer of op een krijtbord.

4. Je bent niet verplicht om overal bij aanwezig te zijn

Heb je aankomend weekend een feestje, verjaardag of ben je uitgenodigd om gezellig wat te komen drinken op het terras met vrienden. Als je dat gevoel al hebt is het handig om bepaalde activiteiten af te zeggen. Volgende keer is er weer een kans, zorg juist op dit soort momenten goed voor jezelf.

5. Kijk niet te ver vooruit

Denk niet aan al die maanden waarin je nog heel veel moet doen. Zie alleen de 24 uur voor je en focus op nu, op vandaag.

Lees ook

Je minder overweldigd voelen: hoe doe je dat?

Loslaten, hoe doe je dat?

Je minder overweldigd voelen: hoe doe je dat?

Waarom dagelijks mediteren zo goed voor je is!