Aandacht vasthouden is in een wereld waar ontzettend veel van ons als mens verwacht wordt soms en vaak nogal een uitdaging. Het levert daardoor veel stress op wat ons lichaam helemaal niet kan gebruiken in drukke tijden. Juist omdat er zoveel van ons wordt verwacht is het erbij houden van je gedachte en aandacht lastig. Door al die prikkels ben je minder gefocust op 1 bepaalde taak of 1 bepaald persoon waar jij een gesprek mee voert. Wij geven 2 gouden tips om die aandacht voortaan niet of juist minder snel te laten verslappen.

Gouden aandacht tip nummer 1 – Oefen het vasthouden van de aandacht en nieuwsgierigheid

Heb jij het druk en zit jij net in een heel belangrijk gesprek? Probeer die aandacht vast te houden door je gedachte open te zetten. Juist wanneer jij die gedachtegangen openzet komen er vragen naar boven. Vragen die nieuwsgierigheid opwekken. Deze kan jij vervolgens goed gebruiken door de desbetreffende persoon een vraag te stellen of de desbetreffende taak aan te vliegen. Wanneer jij die gedachte juist onderdrukt en dus tegenhoudt, breng jij die aandacht van slag en heb jij geen tijd om nieuwsgierig te zijn.

Dit kan jij oefenen door in een gesprek of juist aan een taak oprechte interesse te tonen. Bereid je goed voor met de nodige vragen of achtergrondinformatie. Hierdoor laat jij je minder snel afleiden van negatieve gedachtes en kan jij je tijdens het stellen van die vragen of tijdens een taak focussen op de nieuwsgierige gedachtes.

Gouden aandacht tip nummer 2 – Voer dagelijkse ademhalingsoefeningen of meditatie uit

Dit zal de kwaliteit van aandachtsvaardigheden verbeteren. Dit komt doordat jouw lichaam beter om kan gaan met de drukte om je heen. Je raakt van deze oefeningen stressbestendig omdat jij je minder van de wijs laat brengen hoeveel taken of gesprekken je nog te wachten staan. Het zet je weer even met de beide benen op de grond en helpt je dichter bij jezelf te blijven. Niemand zal bepalen wat jij moet doen. Dit is wat jij zal leren van deze oefeningen.

Bekijk ook

Aandacht vasthouden moeilijk? Niet met deze tips!

Sportmindset: de weg naar een gezonde leefstijl

Aandacht vasthouden moeilijk? Niet met deze tips!

Inspirational talk #1 - Zo geef ik mijn grenzen aan