Oké, de gekke foodtrends zijn dus nog niet over. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over het drinken van cappuchino’s uit een avocado schil, de cocktail avocado’s zonder pit (tof!) en en iets heftiger; kaasthee. Maar nieuwe smaken en trends blijven komen. Zo hoorden we bijvoorbeeld over de nieuwste hype: ‘Knoflookijs’.

Knoflookijs

Ja, knoflook is natuurlijk een echte smaakmaker; het maakt bijna elke gerecht een beetje lekkerder. Maar of dat ook het geval is bij schepijs? We’re not sure. Maar het is niet gek dat dit op de markt hebben gebracht. Knoflook is namelijk op veel plaatsen in de wereld zo populair, dat er zelfs heuse knoflookfestivals plaatsvinden. Ja, wij waren ook verbaasd!

Knoflookijs met chocolade

Onze opinie? Het lijkt ons eerlijk gezegd niet zo heel lekker, want knoflook is natuurlijk wel een heel heftige smaak. Echter hebben ze ook  knoflookijs in de smaken vanille en chocolade, zodat de knoflooksmaak minder intens is; speciaal voor diegene voor het nog iets te heftig is allemaal.

Het eten van knoflook brengt trouwens wel heel veel voordelen met zich mee. In een teentje zit vitamine C, B6 en magnesium. Dus misschien is het wel het proberen waard!


Lees ook:

De nieuwe foodtrends van 2018!

Kefir, het drankje waar elke blogger lyrisch over is, maar wat is het?

Say what? ‘Kaasthee’ blijkt een heuze trend!