Tiktok is een bron van inspiratie van skincare tot leuke dansjes en van recepten tot challenges. Ook de barista’s en koffie lovers zijn goed op dit platform vertegenwoordigd. Ben jij wel een beetje uitgekeken op het standaard zwarte bakkie of de cappuccino met dat hartje wat steeds net niet wil lukken. Tiktok allerlei koffierecepten en hacks voor je waarmee je jouw koffie momentje op kunt leuken, en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Iced mokka schuimkoffie

Mokka is een heerlijke smaak voor gebak, maar ook zeker voor koffie. Trakteer jezelf op een lekker zoet koffietje en check dit koffierecept met een heerlijk mokka-schuimlaagje bovenop.

 

@saebom_homecafeCafe mocha with brown cold foam ☕️ Recipe is on instagram ! ##mocha ##homecafe ##aesthetic ##홈카페 ##모카 ##คาเฟ่ ##قهوة♬ 오리지널 사운드 – Saebom

 

Dalenga koffie

Deze variant ging een jaar geleden helemaal viraal, maar is te goed om niet nog een keer met jullie te delen. In plaats van melkschuim maak je schuim van je koffie. In combinatie met wat ijs en melk maak je zo de ideale foamy koffie.

 

@themodernnonnaDalgona Iced Coffee ☕️ ##womensday2021 ##womensday ##dalgona ##dalgonacoffee ##whippedcoffee ##icedcoffeerecipe ##dalgonaviral ##dalgonacoffeerecipe ##coffee♬ original sound – THEMODERNNONNA

Pindakaas latte

Deze variant moeten we zelf nog proberen maar wat ziet dit er mooi en lekker uit zeg! Als je hiervan geen zin krijgt in een bakkie dan weten wij het ook niet meer. Is na het kijken van het filmpje niet duidelijk hoe je dit nou precies moet maken? Check dan de Instagram van deze tiktokker want daar legt ze het recept nog eens uitgebreid uit.

 

@coffeebae97peanut butter latte 🤎🤌🏻♬ The Swan (Saint-Saens) – Joshua Piper

Americano

Leer hier van een barista hoe je deze opkikker precies maakt. Het is natuurlijk een klassieker en vooral lekker als je echt even een goede dosis cafeïne kan gebruiken. Het is eigenlijk heel simpel maar daarom extra belangrijk dat je hem precies goed maakt. Dat is lekker wakker worden!

 

@baristaali88##americano ##espresso##blackcoffee ##cappuccino ##kopi##barista##homebarista##cafe##steam ##milk ##latte ##كوفي ##قهوة_المساء ##قهوتي♬ original sound – Ali Qasim

Het is natuurlijk belangrijk dat je zonder koffie ook uitgerust aan je dag begint. Lees hier de 7 manieren waarop jij volledig uit kunt rusten. En naast koffie zijn er ook natuurlijke koffievervangers die een stuk minder verslavend zijn.