Als je niet zo goed tegen koffie kan of wil je juist minderen met koffie, dan zijn deze natuurlijke koffievervangers net zo lekker. Het is beter voor je buik en een heel stuk minder verslavend.


Bambu koffie

Deze natuurlijke koffievervanger is ontwikkelt door natuurgeneesmiddelen-gigant. Het drankje is gemaakt van cichorei, turkse vijgen, tarwe, gemoute gerst en – jawel – eikels. Het voordeel is dat er geen cafeïne in zit, dus als je daar niet goed tegen kunt is deze Bambu koffie misschien het proberen waard. Net als koffie heeft het bijna dezelfde bittere smaak. Dit komt door de cichorei, wat een plant is die afstamt van witlof. De wortelen van deze plant worden gebrand en gemalen.

Champignonkoffie

Sinds kort is er een bijzondere nieuwe koffievariant op de markt, namelijk champignonkoffie. Er wordt beweert dat het alle voordelen van cafeïne biedt, maar dan zonder vervelende bijwerkingen. Het drankje wordt gemaakt door champignons te drogen en te pureren, dus daar proef je later niets meer van.

Speltkoffie

Een goed alternatief voor gewone koffie is speltkoffie. Dit is een koffievervanger op basis van speltgranen, net als koffiebonen worden deze gebrand om koffie van te maken. De smaak lijkt heel erg op gewone koffie, helemaal als je er een cappuccino of koffie verkeerd van maakt. Toch zit er nul komma nul cafeïne in.

Granenkoffie

Granenkoffie wordt gemaakt van gebrande granen zoals boekweit, gerst en rogge. Door dat te branden zorgt het voor een vergelijkbare smaak als koffie. Verder worden ze zo min mogelijk bewerkt.

Lees ook

Natuurlijke koffievervangers, een stuk minder verslavend!

Ben jij verslaafd aan koffie? Dit zijn de signalen

Natuurlijke koffievervangers, een stuk minder verslavend!

Natuurlijke koffievervangers, een stuk minder verslavend!