Wil je je opa en oma iets moois geven waar ze je nog jarenlang dankbaar voor zijn? Maar heb je eigenlijk geen idee wat bij hen in de smaak valt? Dit zijn een paar tips voor geschenken die jouw oudere familieleden zeker op prijs zullen stellen. Verwen ze met de volgende cadeaus, want ze verdienen het!

cadeau opa en oma

De beste cadeaus voor je opa

Opa wordt een dagje ouder, maar wordt graag herinnerd aan de mooiste momenten van zijn leven. Geef hem iets waar hij echt nut van heeft met deze prachtige cadeaus voor opa.

Om te beginnen doen parfums het goed. Mannen krijgen als ze ouder worden een wat sterkere lichaamsgeur, en daarom zal een oudere heer blij zijn met een goede fles parfum. Hugo Boss, Yves Saint Laurent en Ralph Lauren zijn bekende merken die parfums met de fijnste geuren ontwikkelen. Is een geurtje niets voor jouw opa? Dan wordt hij vast blij van een stevig stuk verzorgende zeep!

Baarden zijn weer in, en we zien steeds meer oudere heren die meegaan met deze trend. Een opa met een stevige baard kan wel een goede baardtrimmer gebruiken om zijn sik in een mooi model te houden. En als je grootvader zich netjes glad scheert, is hij misschien toe aan een nieuw elektrisch scheerapparaat van een goede kwaliteit. De messen van zulke apparaten slijten snel, dus een nieuw exemplaar is geen overbodige luxe voor een fijne gladde scheerbeurt!

Als je wat ouder wordt kan het lastiger worden om je tanden te verzorgen. Zeker als je opa er nog eentje uit de generatie is die niet regelmatig naar de tandarts ging, kan hij een scheef gebit of een kunstgebit hebben. Een elektrische tandenborstel maakt het verzorgen van tanden en kiezen dan makkelijker en aangenamer.

De beste cadeaus voor je oma

Oma’s zijn altijd blij met cadeaus van hun kleinkinderen, omdat die een teken van waardering zijn. Inspiratie nodig? Dit zijn een paar cadeaus voor oma waarmee je hoge ogen gooit!

Oma’s houden natuurlijk ook van lekkere geurtjes en parfums. Als jouw grootmoeder al een nachtkastje vol heeft staan met parfumflesjes, dan is dat geen teken dat ze al genoeg luchtjes heeft. Eerder dat ze graag met een nieuw parfum voor de dag komt, en jij kunt haar daarbij helpen.

Zeker elegante dames die ouder worden proberen hun kraaienpootjes en rimpeltjes te verbergen. Make-up van een goed merk helpt daarbij en wordt door veel oma’s dankbaar ontvangen. Hydraterende dag- en nachtcrèmes met vitamine A en E geven de oudere huid stevigheid en maken hem een stuk egaler.

Zoek je iets hips en moderns dat oma’s leven leuker maakt, en waar zij waarschijnlijk nog niet van gehoord heeft? Geef dan een katalytische lamp die geurtjes neutraliseert, een anti-statische ionische föhn of een aromalamp die de lekkerste geuren verspreidt!

Hierboven vind je leuke suggesties die jouw grootouders graag cadeau krijgen. En dat is mooi, want ze hebben voor jou vast ook een prachtig cadeau of twee voor jou klaarliggen. Fijne feestdagen!