Heb jij ook zo’n zin om kerst koekjes te bakken, bij de open haard te liggen en gaat je hart al sneller kloppen als je kerst muziek hoort? Nou, welcome to the club want hier heb je ook zulke enthousiaste kerstliefhebbers.  Het duurt nog eventjes maar de tijd gaat sneller dan je denkt! Zelf vind ik het altijd erg leuk om kerst cadeautjes, zelf te maken. Het is persoonlijker, goedkoper en uniek! Het moeilijkste echter, is om te bedenken wát nou leuk is om te maken en wat nou écht leuk is om te ontvangen. Dit jaar hoef je daar niet zo lang over te piekeren, want we hebben een aantal leuke ideeën voor zelf-gemaakte kerst cadeautjes op een rijtje gezet!


Kaarsen

Kaarsen zijn duur.. dus echt mooie kaarsen, kopen we niet zo heel snel. Echter kun je ze wel heel leuk cadeau doen (en zelf maken!). Je zou kunnen denken aan dompel kaarsen, wat ontzettend leuk is, maar als je een leuk potje, schaaltje, of ouderwetse thee mok hebt kun je de wax daarin gieten en heb je ook een super origineel cadeau! Hier heb ik een link gedeeld waar alle stappen super duidelijk worden uitgelegd.

Theedoeken

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wat hier nou zo leuk aan is, is dat alles mogelijk is: Patroontjes, tekst, abstracte verf vlekken of je zou je lievelings recept of het familie recept kunnen laten bedrukken op een theedoek! Via deze link kom je vast wel op inspiratie en leggen ze uit hoe je daadwerkelijk aan de slag kan.

Scrub je huidje zacht

Iedereen houdt wel van een scrubje toch? Eigenlijk kan het met dit cadeautje nooit misgaan. En als je toch bezig bent met het maken ervan, maak lekker een dubbele portie. Dan geef je jezelf ook nog is een ontspan avondje cadeau. Je kunt een scrub met lavendel, zeezout en rozemarijn maken, maar denk ook eens aan bananen en suiker! Met deze link is het allemaal mogelijk.

Je kleding ruikt weer lekker..

Met zakjes lavendel! Nu dat we toch in het ontspan thema zijn, vind ik dit ook altijd een erg leuk kerstcadeau om te ontvangen. Al helemaal als die zelfgemaakt is! Je kan het in lades doen van je kleding, zo ruikt je kleding altijd lekker. Maar je kan natuurlijk ook een zakje in je bed leggen, super ontspannend. Zoek een mooi stofje uit en koop wat gedroogde lavendel, that’s it! En tijdens een leuke film kun je lekker aan de slag!

Mooie schaaltjes voor op je dressoir

Vond jij het vroeger tijdens beeldende vormgeving (uhm.. wat is dat ook alweer? je weet wel: ‘handenarbeid’) ook altijd zo leuk om met papier-maché aan de slag te gaan? Dan heb ik goed nieuws, want dat is hoe je deze leuke schaaltjes gaat maken! Als je het gouden blad effect niet leuk vindt kun je het natuurlijk altijd vervangen met een ander stofje of papier. Super handige en mooie bakjes voor oorbellen, een kaarsje of je sleutelbos. Hier leggen ze stap voor stap uit hoe je dit leuke cadeautje maakt!

Je eigen mok

Je zou natuurlijk helemaal van niks kunnen beginnen en er gelijk een pottenbak cursus van kunnen maken. Maar voor degene die daar geen tijd voor hebben kun je ook een mooie simpele mok kopen en zelf versieren! Het moeilijkste is alleen om te bedenken hoe je het gaat versieren maar met deze link kom je vast wel op inspiratie!

Kruidenmengels

Voor de keuken liefhebbers een super leuk cadeau! Je hebt natuurlijk veel kant-en-klare kruidenmengels maar dat is natuurlijk niet zo bijzonder. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn wat leuke potjes, een stift en een mooie sticker. Een bezoekje langs de toko voor alle kruiden en dan kun je aan de slag om deze blends te gaan maken!

Ik heb zo in ieder geval genoeg inspiratie voor wat zelf-gemaakte kerst cadeautjes om lekker aan de slag te gaan voor kerst. Nu kom ik al helemáal in de kerst-sfeer. Knutselse!


Lees ook:

6 leuke cadeau tips voor de feestdagen!

De lekkerste gerechten voor een heerlijke zondagse brunch

Duurzamer wijn drinken? Dit zijn de 5 lekkerste biologische wijnen