Pilates is een fitnesssysteem dat veel voordelen heeft. Je zou denken dat het hetzelfde is als yoga, maar er zitten toch degelijk wat verschillen in. Heb je laatst iets gehoord over Pilates en ben je benieuwd naar wat het is? Wij leggen het je uit.


Wat is Pilates?

Pilates, uitgevonden door de Duitse Joseph Pilates, heeft een specifiek doel: het versterken en opbouwen van een stabiel lichaamscentrum (oftewel een kern). Het is goed om deze kern te trainen en te versterken, omdat het zorgt voor balans in je lichaam. Waar het voornamelijk voor zorgt is dat de spieren in de romp en houdingsspieren worden versterkt. We horen je al denken: Pilates is vast hartstikke uitputtend, omdat je je spieren veel moet spannen. Toch valt dat best mee! Naast het versterken van je spieren is het ook heel ontspannend en rustgevend. Ook kan het helpen bij bijvoorbeeld rugklachten. Win-win!

Pilates: is dit iets voor mij?

Wij kunnen natuurlijk niet de keuze maken of Pilates iets voor jou is, maar we kunnen wel een aantal voordelen voor je op een rijtje zetten waar het jou bij kan helpen:

  • Het versterkt de buikspieren
  • Het versterkt het zelfbewustzijn
  • Je wordt leniger
  • Het verbetert je lichamelijke en geestelijke balans
  • Het stabiliseert je houding
  • Het activeert verwaarloosde spieren

Andere fijne voordelen zijn dat je zelf bepaalt voor welk doel je het uitvoert en je het op je eigen tempo en niveau kunt doen. Ook zijn Pilates oefeningen goede oefeningen om uit te voeren als je last hebt van blessures en zwanger bent.

Bekijk ook: