Als je soms het gevoel hebt dat je even niet verder komt, kan het lijken alsof je bepaalde dingen mist in het leven. Misschien zijn het eigenschappen of gewoontes waarvan je zou willen dat je ze had. Grote kans is dat er juist bepaalde gewoontes zijn die je moet afleren! Je hebt misschien wel de potentie, maar door bepaalde gebruiken sta je je zelf in de weg.  Wanneer je stopt met deze 5 gewoontes zul je succesvoller worden en lekkerder in je vel zitten!

1.Vergelijken

Vergelijken is wat je doet als je om je heen kijkt en denkt dat iedereen getalenteerder, rijker, knapper en successvoller is dan jij. Vooral door het gebruik van social media kom je snel in zo’n spiraal terecht. Je kan denken dat het je motiveert, om naar het perfecte en gemaakte leven te kijken dat je ziet op bijvoorbeeld instagram. Maar uiteindelijk zal je het vergelijken met je eigen leven, waardoor dit als minderwaardig gaat voelen. Focus je dus op je eigen leven en zie in hoe leuk en waardevol het is!

2.Tijd doorbrengen met mensen die je niet waarderen

Iedereen is wel eens in een sitiatie als deze geweest. Je probeert er alles aan te doen om er voor te zorgen dat mensen je aardig vinden en doet alles voor die gene terwijl je er eigenlijk niets voor terug verwacht. Het is zonde van je leven om moeite steken in mensen die je geen energie terug geven en die niet inzien hoe bijzonder jij bent. Stop er dus mee om tijd met dit soort mensen door te brengen en focus je op mensen die je wel waarderen!

3. Altijd alles uitstellen

Door alles altijd op het laatste moment te regelen, lijkt het misschien alsof dingen je makkelijk afgaan. Dit is alleen helemaal niet zo, je zadelt jezelf namelijk iedere keer met heel veel stress op en je bent altijd bang dat je je werk niet op tijd afkrijgt. Probeer dit te veranderen door vooruit te plannen en opdrachten van te voren af te maken. Ook heb je door uit te stellen, te veel tijd om er over na te denken. Wanneer je ergens te veel over na denkt zorgt dit er misschien voor dat je het helemaal niet meer doet. Dit is zonde want zo loop je het behalen van eventuele dromen mis.

4. Te veel tijd online doorbrengen

Dit is een slechte eigenschap die helaas bijna iedereen in onze generatie heeft. Het grootste gedeelte van iedereens tijd word doorgebracht op social media als instagram, facebook en whatsapp. Ook al zijn het handige en leuke toevoegingen, ze slokken al je tijd op. Je bent niet meer in het hier en nu en je mist eigenlijk alles wat er daadwerkelijk om je heen gebeurt.

5. Doelen nastreven die niet van je zelf zijn

Vraag je zelf af of je deze baan hebt of opleiding volgt omdat je het zelf wilt of omdat het van je verwacht wordt. Het is belangrijk om je eigen doelen te stellen, die voor jou belangrijk zijn. Het leven is te kort om andere mensen te pleasen. Het is zonde om tijd te steken in het vervullen van andermans verwachtingen. Die kostbare tijd kun je ook gebruiken om je eigen dromen na te jagen!

Ook lezen: 10 tips voor een positief en gelukkig leven en in 4 stappen naar een eenvoudiger en gelukkiger leven.