Oké, meestal wordt het inpakpapier verscheurt en meteen na het uitpakken van het cadeau weggegooid.. Maar, hoe leuk is het om een mooi ingepakt cadeautje onder de boom te leggen! Het ziet er meteen heel vrolijk uit en de ontvanger heeft echt het idee dat je heel erg je best hebt gedaan. Daarom hebben wij wat simpele tips voor je om je cadeautje er geweldig uit te laten zien. Veel plezier met je cadeau inpakken en het geven ervan!

Gebruik krantenpapier

Je kunt je cadeau gemakkelijk inpakken met een oude krant! Dit ziet er lekker retro uit en ook nog eens heel erg vrolijk. Een mooi lintje eromheen en je cadeau is klaar om weg te geven. Gebruik hiervoor wel twee lagen, anders zal het papier waarschijnlijk erg snel scheuren.

Jute touw

Wanneer je jouw cadeautje inpakt met jute touw, geeft dit een lekker ruw effect. Knip een stukje uit je kerstboom en plak dit onder het touw. Dit maakt je cadeautje ook nog eens extra persoonlijk! Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor een bruin

caley-dimmock-442468-unsplash element5-digital-462727-unsplash

Naamtags

Rijg een naamtag door het lintje van het cadeau en schrijf hier een persoonlijke kerstwens of een naam op! Zo kun je de cadeautjes gemakkelijk uit elkaar houden en het ziet er heel vrolijk uit. Kies voor verschillende naamtags om het nog vrolijker te maken.

rawpixel-445797-unsplash kari-shea-177412-unsplash rawpixel-455996-unsplash

Papiertas

Het is natuurlijk super leuk om je cadeautje in te pakken, maar je kunt het ook in een papiertas stoppen. De ontvanger kan het tasje dan ook hergebruiken, dubbel zo leuk! Tegenwoordig zijn papieren cadeauverpakkingen bijna overal te verkrijgen. Vind je de tas saai? Koop dan leuke kerststickers en plak deze op de tas.

freestocks-org-487542-unsplash kirill-zakharov-490913-unsplash

Gebruik kleine kerstballen

Rijg kleine kerstballen, het liefst van plastic, door het lint aan je cadeau. Helemaal leuk is om hier ook nog kleine belletjes aan toe te voegen! Je zou het bijna niet uit willen pakken!

Lees ook

Inspiratie voor het inpakken van je cadeaus tijdens kerst

Leuke ideeën voor zelf-gemaakte kerst cadeautjes!

Inspiratie voor het inpakken van je cadeaus tijdens kerst

De meest rare kerstcadeaus, die we tegenkwamen op het internet!