Mmm een ontbijt met scones en wel amandel spelt scones, kwark en homemade jam. Wij hebben een net even iets gezondere variant voor je uitgewerkt op de originele scones met clotted cream. Natuurlijk kan jij er ook voor kiezen om de kwark te vervangen voor vers opgeklopte slagroom of een andere crème dat hierop lijkt. Het is ten slotte jouw ontbijtje!
Bereiding amandel spelt scones
- Verwarm je over voor op plusminus 225 graden.
- Ondertussen ga je aan het slag met het deeg.
- Neem een kom en zeef daar het amandel en speltmeel samen met de bakpoeder in. Voeg er ook nog wat zout aan toe. Doe je dit niet? Dan worden ze wat flauw van smaak.
- Neem een nieuwe kom en klop daar het ei en de havermelk in op. Al kloppend kun je de kokosbloesemsuiker toevoegen.
- Voeg de droge ingrediënten bij de vloeibare ingrediënten.
- Kneed het deeg tot een grote bal.
- Vervolgens rol je de deegbal uit tot een grote plak. Zorg ervoor dat deze ongeveer 1,5 cm hoog is.
- Neem een geschikt vormpje waarmee je rondjes uit het deeg kan prikken. Zo worden de scones gelijkmatig! Haal zoveel mogelijk rondjes uit het deeg.
- Tijd om de ovenplaat te beleggen met een bakpapiertje waar je de ‘scones’ op neerlegt.
- Schuif de ovenplaat in de oven voor 11 tot 12 minuten. Blijf in de buurt van de oven en houd ze goed in de gaten.
Bereiding bramenjam
- Zet een pannetje op het vuur en voeg hier de schoongemaakte bramen aan toe.
- Kook het fruit zacht in ongeveer 5 minuten. Voeg ondertussen wat citroensap of geleisuiker toe. Dit zal ervoor zorgen dat de jam iets dikker van structuur is.
- Schep de bramenjam in een bakje.
Geniet!!
TIP: Het is ook lekker om wat rozijntjes toe te voegen aan het scone beslag!