Ben je op zoek naar een heerlijk, gezond drankje om zelf te bereiden? Deze bubble tea is daar namelijk perfect voor! Net als andere drankjes, zie je deze bubbel thee steeds vaker terug in Nederland, ook al komt de thee oorspronkelijk uit Thailand.
Bereiding bubble tea
- Stop de bloem in een grote, stalen soep pot. Breng daarna wat water aan de kook. Wanneer het gekookt is, giet je het water in de pan bij de bloem.
- Mix alles meteen goed samen met een lepel tot je een bal hebt. Wanneer de bal koud genoeg is om aan te raken, kun je dit met je handen kneden.
- Als het goed is, zou het deeg vooral als klei aan moeten voelen. Zo weet je wanneer het klaar is om in kleine balletjes te vormen
- Voordat je de parels maakt, voeg je wat suiker bij het overgebleven water. Roer het goed door tot de suiker is opgelost, stop het suikerwater daarna in de koelkast
- Pak de deegbal en rol het uit in lange stengels. Je kunt zelf kiezen hoe dik je de stengels wilt maken, voor kleinere bolletjes moet je de rollen dunner maken. Snijd de rollen in kleine stukjes en rol ze tot bolletjes in je handen, let er wel op dat de bolletjes groter worden als je ze kookt, snijd ze dus niet te groot!
- Leg de bolletjes nu in een pan met kokend water, ze zullen eerst zinken en daarna weer naar boven komen. Laat ze 15 minuten koken en roer om de 5 minuten. Het is de bedoeling dat de bolletjes er zacht en slijmerig uitkomen, om ze iets harder te laten worden kun je ze laten afkoelen.
- Om de balletjes af te laten koelen, doe je ze in een bakje koud water en laat je het even in de koelkast staan. Terwijl de ballen afkoelen, kun je alvast je lievelingsthee zetten. Zet de thee vervolgens ook in de koelkast
- Wanneer alles koud is, giet je de thee in een koud glas. Doe hier de wat ijs bij, samen met de bubbels. Je kunt hier ook wat siroop aan toevoegen en wat fruit als versiering
Cheers!