Oh nee, ‘Winter is coming!’ Heb je ook niet zoveel met de winter en ook helemaal geen zin in die kou? Vrees niet, want er zijn genoeg hacks om deze winter goed door te komen! Met lekker eten kom je al ver, deze snacks houden je warm en beuren je gelijk een beetje op! Hier zijn een paar gerechtjes en dranken om de winter goed en lekker door te komen.

Matcha Tea

Sommige dingen begin je steeds vaker terug te zien, zo is Matcha de laatste tijd steeds populairder geworden. Het Japanse poeder dat is gemaakt van groene thee bladeren bestaat al eeuwen, maar omdat veel mensen (vooral influencers) vaak nieuwe trends nodig hebben is Matcha het nieuwe populaire product geworden. Met de knalgroene poeder wordt dan ook veel gemaakt. Taarten, gezichtsmaskers, zelfs Starbucks is er veel mee bezig. Maar het lekkerste, vooral in de winter, is toch wel gewoon de Matcha thee. Ondanks de heerlijke, zoete smaak geeft de thee je een energie boost en is daarnaast ook goed voor je metabolisme, dit kun je in de winter zeker gebruiken!

@ninjason

Pannenkoeken

Niet alles hoeft gezond te zijn, toch? Nou ja, pannenkoeken worden in ieder geval niet gezien als het meest gezonde gerecht. Toch kun je deze wel op een vegan manier bereiden. In de winter zijn pannenkoeken ideaal om je op te warmen! Je moet ze natuurlijk niet te vaak eten. Ook als je ze vegan maakt, zijn pannenkoeken nog steeds niet echt bepaald gezond. Maar voor de winter is dit gerecht zeker een aanrader!

@moniqa

Warme chocolademelk

Wanneer je denkt aan de winter en de kou, is warme chocomelk met slagroom misschien wel het eerste wat je te binnen schiet. Dit is ook niet gek, al jaren is deze warme drank een van de lekkerste drankjes om te drinken wanneer het buiten koud is. Toch kan je er wel wat verandering in brengen, vooral sinds het voor veel mensen steeds belangrijker wordt om een gezonde leefstijl aan te houden. Je kunt super gemakkelijk je eigen chocomelk klaarmaken en veel uittesten met verschillende soorten chocola. Wil je variëren? Bekijk dit artikel voor 15 soorten chocolademelk!

@moonofviolet

Quiche

Door het koude weer heb je al snel veel meer honger dan normaal, daarom is het niet gek dat je zin kan hebben in iets stevigs. Een quiche is ideaal voor deze craving. Je kunt het zo gezond en vullend mogelijk maken. De quiche gemaakt met spinazie en feta is bijvoorbeeld zeker een aanrader!

Lees ook

Deze snacks zullen je het beste de winter door helpen!

Dit is waarom je in de winter vaker ziek bent

Deze snacks zullen je het beste de winter door helpen!

Dit is de béste huid verzorging tijdens de winter maanden!