Geniet van dit heerlijke vegan Indiase recept Chana Masala. Lekker met kurkuma, kikkererwten en gember. Het is lekker, maar ook erg makkelijk om te maken: je hebt er maar 1 pan voor nodig! Lees gauw verder voor de bereiding van de vegan Indiase Chana Masala.


Bereidingswijze Chana Masala:

  1. Snijd de ui, knoflook, gember en groene peper in kleine stukjes. Sauteer dit vervolgens in een wokpan voor ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg nu alle kruiden toe en rooster dit voor 1 minuut.
  3. Voeg vervolgens de tomaten en de kikkererwten toe. Roer dit goed, totdat de tomaten bijna uit elkaar vallen. Voeg eventueel een beetje water toe als het wat droog lijkt.
  4. Na 10 minuten voeg je de zout en het citroensap toe. Roer dit goed door en laat nog 10 minuten sudderen.
  5. Serveer het tot slot met verse koriander, papadums en frisse salade. Tip: ook lekker met rijst of quinoa!

Zie ook

Recept: Vegan Indiase Chana Masala met Kurkuma en Gember

Heerlijke Indiase curry met rode linzen!

Recept: Vegan Indiase Chana Masala met Kurkuma en Gember

Indiase Masala saus voor bij de rijst, kip of kikkererwten

Recept: Vegan Indiase Chana Masala met Kurkuma en Gember

Maak je eigen simpele thaise gele curry pasta