Net als de jackfruit, zijn er genoeg vleesvervangers die ontzettend lekker zijn. Dit Chayote stoofpotje met een Indisch tintje is ideaal om te maken wanneer je alleen bent of met twee personen. Het is makkelijk en snel te bereiden!
Bereiding Chayote stoofpotje
- Begin met het wassen en schillen van de chayote. Snijd de chayote verticaal door de helft. Als de chayote groter is, kun je deze in vier stukken snijden. Vervolgens snijd je de chayote in kleinere, driehoekige stukjes. Snijd de groene peper ook verticaal
- Zet een pan met dikke bodem op een gemiddeld vuurtje. Giet wat olie in de pan en laat dit even opwarmen. Doe vervolgens de chayote en groene peper in de pan, roer alles goed door!
- Na het doorroeren van de ingrediënten , giet je er wat water bij. Doe daarna de mais en zwarte bonen bij de mix. Vervolgens voeg je ook nog een aantal kruiden toe, dit zijn de rode chilivlokken/poeder, geelwortel poeder, suiker en zout. Ook nu mix je alles goed door
- Om alles even in te laten trekken, laat je de pan even sudderen op gemiddelde hitte voor ongeveer 5 tot 6 minuten. Zorg er wel voor dat je de mix goed in de gaten houd, je wilt niet dat de chayote aanbrand. Uiteindelijk moet de chayote iets zachter zijn geworden maar nog wel de crunch hebben
- Strooi vervolgens nog wat koriander blaadjes over de chayote heen. Je kunt er ook nog wat zeezout overheen strooien
- De chayote is klaar om geserveerd te worden. Het is trouwens ontzettend lekker om bij dit gerecht wat rijst te serveren!
Eet smakelijk!