Makkelijk én ook nog eens lekker: een vegetarisch stoofpotje. Meestal bereid je een stoofpotje met een stukje vlees, maar dit kost minder moeite en is nog eens lekker ook. Freshhh heeft voor jou een heerlijk stoofpotje klaar staan met champignons en worteltjes.


Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit op laag vuur de sjalotjes met de knoflook in ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de worteltjes hier aan toe en bak deze ongeveer een minuut mee. Daarna voeg je de champignons toe en bak je deze 2 minuten mee.
  3. Voeg dan de bloem toe en bak deze ook nog een minuutje mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit nog een minuut mee.
  4. Giet vervolgens de groentebouillon en de wijn erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg de takjes tijm en laurierblaadjes toe.
  5. Laat het geheel 30 minuten zonder deksel zacht pruttelen.
  6. Breng het vegetarische stoofpotje eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Verwijder de tijm en de laurierblaadjes en garneer het gerecht met versgehakte peterselie. Eetsmakelijk!

Bekijk ook deze lekkere stoofpotjes: