Chili sin carne is de vegetarische variant van het klassieke Mexicaanse gerecht chili con carne. Tijdens de koude maanden is een heerlijk vullende, warme maaltijd hetgeen dat je nodig hebt. Door de vleesvervanger Pulled Oats® mis je het vlees geen moment. Genieten maar!


Bereidingswijze chili sin carne:

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit vervolgens olie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook voor 3-5 minuten.
  • Voeg daarna de komijn, paprika, cacao en azijn hier aan toe.
  • Doe vervolgens de bonen, maïs, gezeefde tomaten en het water in een pan en verkruimel het bouillonblokje hierboven. Laat het geheel sudderen tot het zacht is geworden.
  • Roer de Pulled Oats® er doorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de chili sin carne met gestoomde basmatirijst of nacho’s. Garneer het gerecht tot slot met plantaardige yoghurt, limoen en koriander.

Bekijk ook deze heerlijke gerechten: