Italiaans avondje? Deze bruschetta mag niet ontbreken!

Loopt het water je al in de mond bij het zien van deze Italiaanse bruschetta met een twist? Dat is mooi want dit gezonde en vooral lekkere hapje is leuk om te maken voor bij de borrel of als voorgerecht. Wij hebben, in plaats van een originele Italiaanse bruschetta, er eentje uitgetest met nóg meer smaak! De originele bruschetta bestaat namelijk uit een tomatentapenade met knoflook, olijfolie en zout maar wij hebben hier echte Italiaanse gegrilde groenten aan toegevoegd. Een twist die zorgt voor een extra touch!

Zo maak je vers gegrilde groenten

  • Verwarm je oven op de gril stand. De tijd dat de oven zich aan het voorverwarmen is kun jij goed gebruiken om de aubergine, courgette en zoete punt paprika in lange stroken te snijden
  • Leg de in stroken gesneden gegrilde groenten op een ovenplaat en versprenkel olijfolie, peper en zout. Eventueel kun je nog wat fijngesneden knoflook verstrooien over de groenten
  • Gril de groenten voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Wanneer de gegrilde groenten klaar zijn snijd je ze in kleine blokjes
  • Laat ze afkoelen 

Bereiding van de Italiaanse bruschetta met een twist

  • Was de tomaten. Vervolgens pak je een scherp mes en kruis je de tomaten in
  • Gebruik een kom en vul deze met kokend water. Het kokende water heb je nodig om elke tomaat voor 20 seconde onder te dompelen
  • Na 20 seconde spoel je de ondergedompelde tomaten af met koud water. Je zult zien dat het velletje van de tomaat loslaat
  • Eenmaal ontveld verwijder je de zaadjes en snijd je het vruchtvlees in kleine blokjes
  • Pak alvast een knoflookpers en pel vervolgens de knoflook
  • Neem een nieuwe kom en pers de knoflook hierboven uit. Voeg hier twee eetlepels olijfolie, de tomaten en fijngesneden gegrilde groenten aan toe
  • Meng alles goed en voeg naar smaak nog wat extra peper en zout toe
  • Rooster het ciabatta brood tot hij een mooie goudbruine kleur heeft. Eenmaal geroosterd mag je de zelf gemaakte topping aanbrengen
  • Voor de garnering en smaak scheur je wat basilicumblaadjes in kleine stukjes. Verdeel deze over de bruschetta

TIP: Wil jij alles nog sneller bereiden en niet veel werk overhouden aan de gegrilde groenten, kies ervoor om een kant-en-klare gegrilde groentemix te kopen in de supermarkt. Meestal liggen deze in het koelschap bij de verse kant-en-klaar maaltijden en salades.

Buon appetito!

Andere soorten Italiaanse bruschetta

Deze originele Italiaanse bruschetta wil jij zeker proberen!

Heerlijke bruschetta met zalm voor bij de paasbrunch

Deze originele Italiaanse bruschetta wil jij zeker proberen!

HOMEMADE - Heerlijke (en gezonde) Italiaanse bruchetta's pomodori