Veganistische Chili sin carne, een ideale vegan versie van de Chili con carne! Rijk van smaak en ook nog eens gezond, eet deze Chili sin carne met wat rijst of kies voor een overheerlijke wrap. Al met al, overheerlijk Mexicaans genieten!

Bereiding Chili sin carne

  1. Snijd de ui, courgette, avocado, tomaten en paprika in stukjes
  2. Leg alles aan de kant op de snijplank of in kommetjes
  3. Pak een grote koekenpan en fruit de ui in de olie en knijp het teentje knoflook ook uit boven de pan
  4. Voeg nu de komijn, chilipoeder, paprikapoeder (eventueel zelfgemaakte paprikapoeder), tomatenblokjes, paprika en courgette toe en verwarm dit alles voor ongeveer 5 minuten
  5. Voeg nu de bonen en de maïs toe en voeg 100 ml water toe
  6. Verwarm nogmaals, nu voor 10 minuten, zorg dat het niet gaat koken
  7. Snijd intussen de avocado in blokjes en hak de peterselie klein
  8. De saus is nu klaar; serveer bij rijst of een wrap. Garneer met de blokjes avocado, verse peterselie en zonnebloempitten

Tip: Voeg dus zelf nog wat rijst of een wrap toe. Kies je voor een wrap? Dan is het ook nog heerlijk om de wrap te beleggen met wat ijsbergsla, lekker knapperig!

Super simpel, toch! Genieten maar..

Lees ook

Veganistische Chili Sin Carne: om te smullen!

Smeuïge maïssoep met aardappel en granaatappel

Veganistische Chili Sin Carne: om te smullen!

In de Mexicaanse mood? Maak dan deze chili sin carne wraps