Heb je zin in een lekkere en gezonde lunch maar heb je geen idee wat te maken? Probeer dan eens deze lekkere salade met geitenkaas, pompoen en walnoten. Met de smaak van pompoen proef je letterlijk de herfst. Hmm! Eet smakelijk.


Bereidingswijze Salade met Geitenkaas, Pompoen en Walnoten:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de pompoen door de helft. Snijd de helft ook weer door de helft en dan nog een keer door de helft. Verwijder de pitjes en laat de schil er omheen. Hierdoor is de pompoen lekker en is het makkelijker. Snijd de pompoen in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een koekenpan de kokosolie en bak de pompoen voor 1 minuut samen met de kruiden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de stukjes pompoen hierover. Zet dit in de oven voor 20 minuten.
  3. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en bak deze kort aan in dezelfde koekenpan. Voeg hier een beetje zout aan toe. Leg dit naast de pompoen in de oven en laat die de overige 17-18 minuten naast liggen.
  4.  Verdeel de veldsla over twee borden. Verdeel de pompoen en kikkererwten zodra deze klaar zijn ook over de borden. Verkruimel tot slot de geitenkaas eroverheen. Yum!

Bekijk ook deze heerlijke gerechten met pompoen: