Havermout, pindakaas en chocolade, wat wil je nog meer? Ideaal voor de sporters of iedereen die van koekjes houdt maar toch liever gezond eet. Ideale snack voor na je workout. Daarnaast ook super makkelijk om mee te nemen naar school of werk en dus heb je geen excuses meer om te graaien naar voorverpakte, niet-zo-verse snacks uit de kantine. En waarom zou je, als deze heerlijke cookies binnen een klein kwartiert klaar zijn? 5 minuten alles mixen, 10 minuten in de oven en voilà, je hebt 16 heerlijke eiwitrijke koekjes!
Note: de koekjes zijn een week te bewaren is een goed afgesloten bakje.
Bereiding eiwitrijke koekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden (en haal je bakplaat eruit)
- Pak een mengkom en mix hierin de havervlokken, meel, kaneel, baking soda en chocolat chips.
- Mix de pindakaas, appelmoes, agavesirop, eventueel suiker en het ei in een tweede mengkom.
- Meng vervolgens de natte ingredienten met de droge ingredienten. Roer goed door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
- Schep met een eetlepel steeds een kleine hoeveelheid ‘koekjes deeg’ op de bakplaat en druk ze plat tot koekjes.
- Bak de koekjes 9 a 10 minuten in de oven tot deze goud kleuren.
- Laat ze vervolgens even afkoelen voordat je ze van de bakplaat verwijdert. Laat ze vervolgens op een bord of rooster volledig afkoelen.
Enjoy!
Tip: Je kunt eventueel kokos, rozijnen of noten toevoegen aan het recept.
Voedingswaarden per koekje: Kcal: 140; koolhydraten: 17g (zonder de toegevoegde suiker); vet: 6g; eiwitten: 4g
Probeer ook:
Luchtige proteïne muffins met banaan en kwark
4 ingrediënten chocolade fudge proteïne brownies
Zo kun jij je eiwitpoeder dus óók gebruiken!