Pasta carbonara is niet het meest gezonde maaltje dat er bestaat. Het wordt namelijk vaak gemaakt met room, hele vette ontbijt spek, soms een rauw ei erdoorheen en laten dat nou niet bepaald de meest gezonde ingrediënten zijn. Maar voor elk gerecht is er wel een gezonder alternatief. Daarom deze heerlijke carbonara, zonder de room! Je zou zelfs inplaats van de spek, gerookte kip stukjes kunnen gebruiken, mocht je het nog gezonder willen maken, maar wij zijn van toch mening dat het zonder de spek, geen echte carbonara is.. Dus die lieten we erin zitten.

Bereiding carbonara

  1. Maak de champignons schoon (doe dit niet onder water, maar met een keukenpapiertje, water nemen ze namelijk op) en snijd ze in stukjes of plakjes.
  2. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking in ruim water, het liefst  “al dente.”
  3. Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekjes. Voeg de champignons vervolgens toe en bak deze mee.
  4. Breng de spekjes en champignons op smaak met peper en zout.
  5. Pak een kom en klop de eieren hierin los.
  6. Neem een 1/2 kopje water van het kookvocht van de pasta en zet dit apart. Giet de pasta af en meng het met de spekjes en champignons.
  7. Voeg vervolgens de pasta toe de eieren. En voeg hier meteen ook het 1/2e kopje kookvocht en de magere yoghurt aan toe.
  8. Roer nu alles goed door elkaar. Door de warmte zullen de eieren en yoghurt veranderen in een romige saus.
  9. Breng de Spaghetti Carbonara op smaak met wat verse kruiden (basilicum), eventueel wat parmezaanse kaas en met wat rucola.

Smakelijk eten!

Tip: Je kunt het gerecht ook zonder de yoghurt maken, gebruik dan in plaats van 1 ei, 2 eieren. Ook dan is hij net zo lekker.


Meer pasta recepten?

Gezonde pasta bolognese

Easy to make pasta met avocado saus en tuinbonen

Courgetti met een heerlijke pittige arrabiata saus