Elke dag genoeg eiwitten binnenkrijgen is voor veel een grote opgave. Er wordt veel kwark gegeten en er worden een boel proteïne shakes genomen. Voor sommige sporters is het zonder deze eiwitshakes, best lastig om genoeg eiwitten en mineralen binnen te krijgen. Maar no worries! Er zijn meer mogelijkheden met eiwitpoeder dan alleen die smerige klonterige shakies! Met de poeder kun je bijvoorbeeld super lekkere recepten maken voor ’s ochtends, en voor lekkere tussendoortjes!


Eiwitpoeder kwark

Super simpel en kan (bijna) elke dag op het menu. Een bak met kwark, eiwitpoeder en een aantal lekkere toppings.

Frisse sinaasappel stracciatella kwark

150 gr magere kwark, 50 ml magere yoghurt, 15 gr eiwitpoeder (stracciatella), 25 ml sinaasappelsap, handje cacao nibs en een appel.

Eiwitpoeder havermout

Veel mensen eten graag havemout in de ochtend. Dit bevat helaas niet zo heel veel eiwitten. Dit los je op door er een schep eiwitpoeder aan toe te voegen.

Appel havermout

40 gr havermout, 250 ml halfvolle melk, 10 gr eiwitpoeder (cookies & cream), 5 gr lijnzaad, kaneel en 1 appel.

Warme appel met eiwitpoeder

Dit is een super simpel recept en ook nog eens super lekker. Snijd een appel in stukjes, bestrooi met kaneel en warm deze 2 minuten op. Doe in een ander bakje een schep eiwitpoeder en doe hier een klein beetje water bij. Voeg hier de warme appel met kaneel aan toe en klaar! Je kunt dit gerecht maken met verschillende smaken eiwitpoeder. Het is erg lekker op met vanille eiwitpoeder te doen of met chocolade eiwitpoeder!

Eiwitpoeder baksels

Eiwitpoeder is ideaal om mee te bakken. Vervang een gedeelte van je meel door eiwitpoeder en je geeft je baksel heel makkelijk extra smaak en iets zoets. Denk eens aan een gezonde worteltaart of brownies?

Het is ook super makkelijk om zelf eiwitrepen te maken of heerlijke proteïne muffins met banaan! Believe us, je kunt eindeloos variëren! Probeer ook eens onze luchtige proteïne muffins met banaan!


Lees ook:

Hoeveel eiwitten heb je nou eigenlijk echt nodig?

6 verrassende plantaardige eiwitrijke voedingsmiddelen!

Vanavond bouwen we heerlijke tonijnburgers! (eiwitrijk)