De artisjok is een veelzijdige groente met een uitgesproken smaak. Love it or hate it, je kan alle kanten op met de groente. Een artisjok heeft een unieke zachte, licht bittere smaak en kan in verschillende gerechten verwerkt worden. Daarbij is het niet alleen is het een gezonde optie, ook is de groente met haar bladeren een prachtige groente die het perfect doet in een gerecht bij een diner. Lees hier hoe je gegrilde artisjok met een frisse yoghurtsaus bereidt.
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook.
- Snijdt de buitenste, harde bladen van de artisjok af en snijdt de artisjok doormidden.
- Voeg vervolgens de artisjokken toe metwat zout in de pan met kokend water. Laat de groenten 10 tot 15 minuten koken totdat ze wat zachter zijn, maar niet zo zacht dat ze uit elkaar vallen.
- Giet de artisjokken af en zet vervolgens een grillpan op het vuur. Verhit deze met een scheutje olijfolie.
- Leg de artisjokken in de grillpan zodra deze warm is. Grill ze op middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten.
- Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Snijdt vervolgens de peterselie en dille fijn en voeg deze vervolgens toe aan de yoghurt en meng dit samen.
- Besprenkel de gegrilde artisjokken met wat citroensap, zout en peper.
Eet smakelijk!