Wij zijn een fan van allerlei verschillende soorten soepen. Vaak erg gezond en natuurlijk boordevol vitamines wanneer je hem zelf bereidt. Een maaltijdsoep is dan ook ideaal, wanneer je een gezonde en gevulde maaltijd wilt eten. Vaak kun je dan rijst, pasta of aardappelen toevoegen aan je soep. Zo maak je er eigenlijk een gehele maaltijd van!
Geen zin in een maaltijd soep? Hier nog wat recepten voor een lichtere soep, zodat je na deze soep nog een volledige maaltijd op kunt:
- Koolhydraatarme paprikasoep
- Een makkelijk te bereiden avocado soep
- Heerlijke homemade glutenvrije wortelsoep
Bereiding maaltijdsoep met rijst en groenten
- Breng 1,5 liter water aan de kook en doe hier het bouillonblokje en de rijst in
- Kook de rijst zoals aangeven op de verpakking, wanneer de rijst bijna klaar is zet je het vuur iets zachter
- Snijd de ui en de champignons klein en leg aan de kant. Snijd ook de wortel in schijfjes
- Doe de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ui, de champignons en de wortelschijfjes voor ongeveer 1-2 minuten
- Pers de teen knoflook en voeg deze ook toe aan de ui, de champignons en de wortelreepjes. Roer goed door elkaar en bak nog voor 2 minuten door. Haal daarna van het vuur en voeg het geheel toe aan de pan met rijst
- Voeg ook de doperwten en de paksoi toe en laat nog 3 minuten koken
- Verdeel de soep over de borden en garneer met wat fijn gesneden verse basilicum
Tip: Om de soep iets pittiger te maken, kun je nog een lente ui klein snijden en de soep hiermee garneren!
Internal_link post=4480,8853 title=”Lees ook”]