Je kent de fameuze kapsalon van de snackbar vast wel. Een grote bak met bijna alles wat slecht voor je is: vet vlees, friet en volvette sauzen. Door meer groente toe te voegen, de patat achter wegen te laten en de saus zelf te maken kun je dit gerecht een stuk gezonder maken. En hoe noemen we een kapsalon zonder patat? Juist, een kipsalon. Dit recept is natuurlijk makkelijk aan te passen als je geen vlees eet. Kies dan in plaats van kip voor een vleesvervanger of voeg extra groenten toe.

Gebruik aluminium bakjes of kleine ovenschaaltjes om dit gerecht in te maken.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil en snijd de zoete aardappelen. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden zoete aardappelen kopen om tijd en moeite te besparen!
  3. Kruid de zoete aardappel met paprikapoeder en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Rooster de zoete aardappels voor 30 minuten in de oven en schep regelmatig om. Ze zijn klaar als ze knapperig en gaar zijn.
  5. Snijd de kip in reepjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de kipreepjes hierin gaar. Snijd ondertussen de groenten: de ui, paprika en tomaatjes. Scheur of snijd de mozzarella ook.
  6. Verdeel de zoete aardappelfriet over de bodem van je schaaltje. Bedek deze bodem vervolgens met kip, ui, paprika en bovenop de mozzarella.
  7. Zet dit 10 minuten in de oven.
  8. Begin nu aan de zelfgemaakte knoflooksaus. Snijd de knoflook fijn en meng samen met de yoghurt en bieslook voor de knoflooksaus. Breng daarna op smaak met peper en zout. Ben je meer van de mayonaise? Probeer dan zelf deze vegan mayo te maken.
  9. Haal de schalen uit de oven en verdeel de ijsbergsla en tomaatjes hier overheen.

En jouw gezonde kipsalon is klaar! Deze gezonde kipsalon maken we dus met zoete aardappelfriet. Lees hier wat het verschil is tussen gewone friet en zoete aardappelfriet en of het wel echt gezonder is.