Je kent het wel, je hebt de hele week hard gewerkt en hebt een avondje uit verdiend. Als je dan een cheatday inlast, dan ga je vaak ’s avonds ook nog voor een vette hap. Juist goed. Je helpt je lichaam met het afbreken van de alcohol die je wellicht genuttigd hebt. Ga je dan voor een pizza slice of toch voor de klassieke kapsalon? De kapsalon wordt vaak geassocieerd met een avondje uit of als remedie voor een kater. Dit recept is ook geschikt als snack op een mooie zomerdag of als diner voor een grote groep vrienden! Voor welke frieten jij kiest, maakt niet zo veel uit. Maar als wij een tip mogen geven, ga voor frieten die je zelf snijd en bereid ze in een Airfryer. Je kunt voor de ‘normale’ aardappel gaan of kiezen voor een zoete aardappel kapsalon.

Bereiding: Kapsalon met romige cheddar saus en groenten

  1. Gebruik een kaasschaaf om de vegetarische worstjes klein te maken. Zorg ervoor dat er grove reepjes ontstaan. Snijd ook de champignon en de peterselie klein
  2. Wanneer je de frieten vers wilt bereiden in de Airfryer: Schil de aardappelen en snijd ze in dunne reepjes. Spoel de aardappelen ongeveer 4 keer met vers water, zodat het aardappelzetmeel verwijdert wordt. Doe de frieten in de Airfryer en bak 10 minuten op 120 graden
  3. In de tussentijd: wanneer je kokosolie niet zacht is. Doe twee eetlepels in een kommetje, laat heet water in een iets grotere kom lopen en zet het kommetje met de kokosolie hierin. Zorg dat het water niet in het kleinere kommetje loopt. Wacht tot de olie zacht wordt
  4. Haal het mandje na 10 minuten uit de Airfryer en giet de kokosolie eroverheen. Schud door elkaar en plaats terug in de Airfryer. Bak nog voor 20 minuten op 180 graden mooi krokant
  5. Pak tijdens dat de frieten aan het bakken zijn een pannetje. Doe de soja kookroom hierin en verwarm het op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken en voeg na vijf minuten de plakken cheddar één voor één toe. Wanneer de plakken gesmolten zijn, kruimel je het bouillon blokje in het pannetje. Roer het geheel met een garde door.
  6. Bak in een voorverwarmde pan met 1 eetlepel kokosolie, de grove stukken vegetarische worst voor 7 minuten op middelhoog vuur. Roer om de minuut even in de pan. Voeg de champignons toe en bak mee voor 4 minuten. Blijf roeren
  7. Serveer de frieten op een groot bord of een ovenschaal. Giet als eerste de romige cheddar saus over de frieten heen
  8. Verdeel het mengsel van de vegetarische worstjes en champignons over de saus. Garneer als laatste met de peterselie

Voilà, jouw homemade kapsalon is klaar om geconsumeerd te worden! Alvast een tip voor je volgende cheatday? Probeer: Vegan pulled “pork” sandwich.

 

Zie ook

(On)gezond – Vegetarisch: Kapsalon met romige cheddar saus

(on)gezond - Kapsalon met zoete aardappel frietjes

(On)gezond – Vegetarisch: Kapsalon met romige cheddar saus

(on)gezond - Broodje Döner kebab