Heb je ’s ochtends weinig tijd om je ontbijt klaar te maken? Dan is dit het perfect recept voor jou. Deze ontbijtpannekoeken zijn gezond en heel snel en makkelijk gemaakt. In plaats van alle ingrediënten met de hand te mixer, gooi je ze namelijk allemaal in de blender! Door de spinazie krijgen de pannenkoeken een vrolijk groen kleurtje, wat het ook een leuk recept maakt om met pasen op tafel te zetten. Zo staat er binnen no time een supergezond ontbijtje op tafel!

Dit recept is ook geschikt om te mealpreppen. De gezonde pannenkoeken zijn in de koelkast 4 tot 5 dagen te bewaren in een luchtdicht bakje. In de vriezer zijn ze superlang houdbaar. Warm ze even op in de magnetron of in een broodrooster en je ontbijtje is klaar!

Bereidingswijze

  1. Vul de blender met de havermout, het bakpoeder, het zout en de kaneel. Mix dit totdat de haver een poederstructuur heeft. Giet dit in een kom en zet apart.
  2. Vul de blender nu met de eieren, de spinazie, de geprakte banaan, de honing en de kokosolie. Mix dit de ingrediënten gepureerd zijn.
  3. Giet het het havermengsel dat je net apart hebt gezet hierbij in de blender.
  4. Mix alles door elkaar tot het een goed gemengd beslag is.
  5. Dan is het tijd om de pannenkoeken te gaan bakken! Verhit wat olie in een pan en gebruik een pollepel om het beslag in de pan te verdelen.
  6. Bak de pannenkoeken voor 2 minuten totdat er luchtbellen aan de bovenkant ontstaan en de randen loskomen van de pan. Draai de pannenkoeken om en bak opnieuw voor 2 minuten.
  7. Herhaal dit tot het beslag op is.
  8. Wil je de pannenkoeken in de koelkast of vriezer bewaren? Laat ze dan eerst volledig afkoelen.
  9. Eet je ze meteen op? Doe er nog een lekkere topping op zoals jam of vers fruit en geniet van je ontbijtje!

 

Wij zijn helemaal fan van gezonde pannenkoeken als ontbijt. Check ook deze gezonde ontbijtpannenkoekjes gemaakt van quinoa of deze vegan pancakes met bosbessen.