Veel energie nodig in de ochtend? Dan zit je goed met dit recept. Van deze heerlijke vegan pannenkoekjes met bosbessen en banaan, krijg je een echte energieboost. Ook zijn ze vullend, lekker en makkelijk te bereiden. Doordat er maar 3 hoofdingrediënten in zitten, zijn ze binnen no-time klaar. Binnen vijftien minuten heb je een heerlijk en gezond ontbijtje voor jezelf gemaakt. Een goed excuus dus om elke ochtend pannenkoekjes te eten!


Bereidingswijze

– Prak de rijpe banaan met een vork, totdat deze een papperige substantie heeft.
– Mix de banaan samen met het havermeel in een kom.
– Tip: als je geen kant en klaar havermeel in huis hebt, kan je ook havervlokken fijnmalen met een mixer.
– Schenk al roerend de plantaardige melk en kaneel bij de mix.
– Voeg het citroensap toe aan het theelepeltje baking soda en roer het door het beslag, hierdoor worden de pannenkoekjes luchtig.
– Verwarm een bakpan op een middelhoog vuur en vet in met een scheutje kokosolie of olijfolie
– Bak de pannenkoekjes zo’n 5 minuten aan elke kant zodat ze goudbruin zijn
– Strooi de bosbessen en eventueel agavesiroop over de pannenkoekjes heen

Eet smakelijk!

Zie ook

Recept: vegan pannenkoekjes met bosbessen en banaan

Prachtige groenblauwe regenboog smoothie bowl

Recept: vegan pannenkoekjes met bosbessen en banaan

Vegan ontbijt: muffins van zoete aardappel en banaan

Recept: vegan pannenkoekjes met bosbessen en banaan

Heerlijk ontbijtje: een lekkere bagel met avocado